OPERACIÓ ANTITERRORISTA

Detingut al Marroc un gihadista que volia cometre un atemptat suïcida durant la Setmana Santa a Sevilla

La Policia Nacional registra el domicili que el presumpte terrorista tenia a la província andalusa

 

  / AFP / GOGO LOBATO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional i els serveis d’informació espanyols i marroquins han detingut al Marroc un individu que tenia previst cometre un atemptat suïcida durant la Setmana Santa de Sevilla. 

L’individu, tot i que ara era al Marroc, normalment vivia en un poble de la província de Sevilla. La Policia Nacional ha registrat aquest dimecres a la tarda el seu domicili. La detenció és fruit d’una operació antiterrorista dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció Número 4 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Registre de la seva vivenda

En aquests moments, la Policia Nacional està procedint al registre del seu domicili a la capital andalusa.

El Ministeri de l’Interior va acordar la setmana passada el reforçament dels dispositius de seguretat i de les capacitats d’informació, de control i de seguiment antiterrorista per part dels Cossos de Seguretat de l’Estat, així com de la resta dels cossos policials, amb motiu de la celebració de la Setmana Santa i de les pròximes eleccions.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, informa el ministeri, s’estan desenvolupant dispositius específics en cada una de les ciutats espanyoles per garantir la seguretat ciutadana i el normal desenvolupament d’aquests actes.

Llocs estratègics

Notícies relacionades

Aquest reforç es concentra fonamentalment en els espais i mitjans de transport i esdeveniments religiosos, de lleure i lúdics amb una alta afluència de persones i en els llocs estratègics que són imprescindibles per al normal funcionament de l’activitat ciutadana.

Inclòs en aquest reforç de la seguretat, el Ministeri de l’Interior va engegar el dia 12 un ampli dispositiu de Policia Nacional i Guàrdia Civil en coordinació amb les policies autonòmiques i les locals a tot Espanya.