crèdit pressupostari

El Tribunal de Comptes tanca el 2018 amb un romanent de 8,6 milions d'euros

La xifra suposa un estalvi per les arques públiques d'un 13,9% del total

GRAF7649. MADRID (ESPAÑA), 29/10/2018.- María José de la Fuente, presidenta del Tribunal de Cuentas, durante su comparecencia esta tarde en la comisión del Congreso de los Diputadas.- EFE/Chema Moya

GRAF7649. MADRID (ESPAÑA), 29/10/2018.- María José de la Fuente, presidenta del Tribunal de Cuentas, durante su comparecencia esta tarde en la comisión del Congreso de los Diputadas.- EFE/Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Tribunal de Comptes va tancar l’any 2018 amb un romanent de crèdit pressupostari de més de 8,6 milions d’euros, segons la memòria anual, aprovada pel ple d’aquest tribunal, i feta pública aquest dilluns.

En una nota de premsa, el tribunal assenyala que aquesta xifra suposa un estalvi a les arques públiques, per part de la institució, d’un 13,9% del total del seu pressupost.

Quant al pressupost anual aprovat i la seva liquidació, la memòria explica que el primer va ascendir 63,4 milions i la seva execució real a un import de 54,6 milions. La diferència entre les dues xifres (8,6 milions) és el que la institució va deixar sense gastar i va generar un estalvi del 13,9% a les arques públiques.

La memòria del 2018 també informa del grau de compliment assolit per les entitats del sector públic estatal, autonòmic i local.

Notícies relacionades

Respecte a les entitats d’àmbit estatal, el document assenyala que el percentatge de rendició va ser del 93%, mentre que en les entitats del sector públic autonòmic, el percentatge es va situar en el 95%. En les entitats locals, el percentatge de rendició va ser més baix, el 75%.

La memòria també es refereix al Pla Estratègic del Tribunal, la vigència del qual s’estendrà fins al 2021, i l’aspiració que aquesta institució sigui "referent nacional i internacional en el control de l’activitat economicofinancera pública" amb la finalitat de contribuir a promoure la bona gestió pública".