eleccions generals 2019

Calvo assegura que Sánchez vol debatre amb Vox i a TVE no és possible

La vicepresidenta assegura que el PSOE estarà en tots els debats de la cadena pública

undefined47011544 madrid 18 02 2019 politica reunion de la ejecutiva federal d190218130104

undefined47011544 madrid 18 02 2019 politica reunion de la ejecutiva federal d190218130104

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha negat aquest divendres que el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, menyspreï TVE a l’haver acceptat el debat electoral a cinc proposat per Atresmedia, ja que no vol defugir debatre amb Vox i "legalment no és possible" a la cadena pública.

En declaracions a la cadena SER, la número dos per Madrid a les eleccions generals del 28 d’abril, ha explicat que TVE "té les limitacions que té" i ha assegurat que en tots els debats que es facin en aquesta cadena "hi haurà el PSOE, com sempre".

A la pregunta de si el seu partit està alimentant Vox per perjudicar el PP, Calvo ha respost que "tant de bo no haguéssim d’estar en aquesta tessitura", perquè si els populars haguessin fet bé la seva feina la formació d’ultradreta "no estaria en la situació que està".

A més, ha considerat que si Sánchez no hagués decidit debatre amb Vox debatre amb Vox, "potser l’estaríem alimentant més".

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el cap de llista del PSOE per València, José Luis Ábalos, ha justificat l’absència perquè Vox "hi ha de ser present". El també ministre de Foment ha assegurat que "és precís que Vox doni la cara, que surti dels whatsaps i de les 'fake' diàries" i per això creu que la formació de Santiago Abascal ha de ser present en els debats, "més enllà del malestar" que li produeix el "desenvolupament" que està tenint el partit.

En l’entrevista, Ábalos també ha fet referència als possibles pactes postelectorals i ha assenyalat que la intenció del PSOE és tenir un grup parlamentari "prou fort per no dependre de ningú més" i "no estar viciats" pels compromisos amb altres partits.