L'ANC es desvincula de Primàries Catalunya, la iniciativa de Jordi Graupera per a les eleccions municipals

L'entitat reclama als partits independentistes que no pactin amb cap formació de govern municipal amb partits que van donar suport al 155

jregue44747093 la presidenta d anc  elisenda paluzie  el promotor de prim r180823181536

jregue44747093 la presidenta d anc elisenda paluzie el promotor de prim r180823181536 / Sara Casas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) s’ha desvinculat de la iniciativa promoguda per Jordi GrauperaPrimàries Catalunya, que tenia com a meta aconseguir el màxim nombre d’alcaldies independentistes en les pròximes municipals del 26 de maig. Segons ha informat l’organització en un comunicat,l’ANC va finalitzar la seva relació amb el projecte una vegada acabades les seves eleccions internes, el 23 de març passat.

En la mateixa nota, l’organització presidida per Elisenda Paluzie explica que, malgrat haver participat en la gestació de Primàries, no oferirà recolzament exclusiu a les seves candidatures. Així, l’ANC recolzarà aquells "que treballin per la independència i per la implementació de la República catalana". L’entitat  defensa que la República catalana ha de tenir presència immediata a tots els municipis, ja que són "la primera frontera de contacte amb una ciutadania atenta de percebre els avantatges tangibles dels valors republicans". 

Notícies relacionades

L’entitat demana als partits independentistes que no pactin amb cap formació de govern municipal amb partits que van donar suport al 155 –PSC, PP i Cs–. L’ANC també fa peticions als futurs governs municipals, entre les quals, que paguin impostos directament a l’Agència Tributària Catalana.

Altres demandes de l’entitat a les candidatures i futurs governs municipals són: exigir que la xarxa de fibra òptica sigui pública; apostar per empreses deslligades del poder polític i econòmic d’Espanya; així com afavorir el consum de proximitat.