La balisa es va col·locar al cotxe de Puigdemont durant la seva estada en un hotel de Brussel·les

Els investigadors belgues creuen que el primer dispositiu de seguiment es va posar el 2 de febrer del 2018

zentauroepp47698834 baliza puigdemont190410100649

zentauroepp47698834 baliza puigdemont190410100649 / Cedida a l ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els presumptes espies de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont van aprofitar les reunions que mantenia durant els primers mesos a l’hotel Husa President Park de Brussel·les per col·locar als seus cotxes dues balises de seguiment. Segons ha pogut saber l’ACN de fonts properes a les investigacions de la policia belga, el primer dispositiu de seguiment es va col·locar al Renault Espace durant el matí del 2 de febrer mentre era a l’aparcament de l’establiment.

El segon dispositiu es va col·locar dos dies més tard, el 4 de febrer, al mateix hotel. Els experts belgues determinen que eren dispositius "sofisticats" que abans de ser col·locats es van preparar a nivell tècnic amb "material d’alta qualitat i per mans expertes", probablement, segons les investigacions, a la zona d’Arquennes, un municipi a 20 minuts de Waterloo.

Una de les balises amb què es van espiar els moviments de Puigdemont. / ACN

Per tant, i d’acord amb aquestes informacions, hi podria haver fins a tres localitzacions relacionades amb la presumpta operació d’espionatge: l’hotel d’una cadena de Brussel·les on va trucar breument una de les targetes SIM vinculada a les balises; l’hotel President Park, on es van col·locar, físicament, les balises; i un espai sense confirmar a la zona d’Arquennes on s’haurien preparat els dispositius a nivell tècnic.

SIM britàniques

Notícies relacionades

L’anàlisi de les dues balises localitzades i l’activitat de les targetes SIM, totes britàniques, que havien estat en contacte van permetre a la policia belga centrar la investigació en aquests diversos espais de la zona de Brussel·les i voltants. Així, les investigacions belgues van permetre determinar que les balises amb les targetes SIM ja tenien activitat en els dies previs a ser col·locades als cotxes.

Per exemple, la SIM dins de la primera balisa ja es va comunicar amb un receptor la nit de l’1 de febrer a Arquennes, en una antena de telefonia que va connectar, en algun moment, amb la majoria de dispositius i targetes SIM investigades –com la que va trucar breument, el migdia abans, a la centraleta de la cadena d’hotels on s’allotjava el fiscal de l’Audiència Nacional–.