06 juny 2020

Anar al contingut

ESCRIT DE LA DEFENSA

La defensa de Trapero al·lega que "mai" va posar els Mossos al servei de l'independentisme

L'excap de la policia demana l'absolució davant de l'Audiència Nacional i nega haver compartit el pla del Govern

J. G. Albalat

La defensa de Trapero al·lega que "mai" va posar els Mossos al servei de l'independentisme

La defensa de l’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha presentat l’escrit de qualificació provisional a l’Audiència Nacional on demana l’absolució. La lletrada Olga Tubau remarca que Trapero "mai" ha posat els Mossos al servei dels "interessos polítics secessionistes" i que no ha "participat, intervingut ni compartit" el pla que, segons l’escrit, va idear el Govern i el Parlament de Catalunya per arribar a la independència i la proclamació de la república.

Així doncs, apunta que ni va participar ni tenia coneixement de documents que la fiscalia considera clau, com l’'Enfocats’.

En l’escrit, de 47 pàgines, la defensa de Trapero esgrimeix els passos que va fer el major per acatar les ordres judicials i defensa l’operació del 20-S i de l’1-O, com va fer quan va testificar el Suprem.

També afirma que el coordinador del dispositiu policial de l’1-O, el coronel Diego Pérez de los Cobos, mai va mostrar "desconfiança" cap als Mossos ni va dir que el pla de la policia catalana fos "inoperant ni insuficient" per complir l’ordre del TSJC. I documenta que tenia un pla a punt dos dies abans del 27 d’octubre per detenir Puigdemont si la justícia l’hi demanava.