ex alt càrrec de la Moncloa

Imputat Alberto Pozas per presumpta revelació de secrets de Pablo Iglesias

El jutge ajorna la declaració del que va ser director general d'Informació Nacional fins divendres

zentauroepp9188807 madrid 14 10 2008 entrevista al nuevo director de interviu a190405190652

zentauroepp9188807 madrid 14 10 2008 entrevista al nuevo director de interviu a190405190652 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Servimedia / Agencias

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, s’ha decidit a imputar el que va ser fins divendres passat director general d’Informació Nacional de la Moncloa, Alberto Pozas Fernández, en la causa que investiga la presumpta revelació de secrets del líder de Podem, Pablo Iglesias. Pozas estava citat aquest dilluns com a testimoni, però al passar a ser investigat el magistrat ha acordat l’ajornament de la seva declaració perquè acudeixi amb assistència lletrada.

Pozas va presentar dijous passat la seva dimissió després que l’excomissari José Manuel Villarejo l’acusés d’haver-li entregat un 'pen drive' amb les dades del telèfon d’una assessora del líder de Podem. En el moment de produir-se els fets, Pozas era director de l’ara extinta revista 'Interviú'.

De testimoni a imputat

L’ex alt càrrec de la Moncloa va acudir aquest dilluns a la seu de l’Audiència Nacional sense advocat, ja que estava citat com a testimoni. Després de parlar amb el jutge que investiga el cas, aquest va decidir imputar-lo en la causa. Com a testimoni, Pozas no va acudir acompanyat d’advocat i tenia obligació de dir la veritat del que conegués, la qual cosa podria perjudicar-lo més endavant. Al passar a ser investigat adquireix el dret a prestar declaració amb assistència lletrada, per la qual cosa serà citat més endavant.

El magistrat ha obert una peça separada del 'cas Tàndem', la desena, per investigar el cas del telèfon de l’assessora d’Iglesias i la posterior publicació en mitjans de dades personals del polític i la seva formació.

"Utilitzat" contra el Govern

Pozas va presentar la seva renúncia a la Moncloa dijous passat per entendre que està sent utilitzat per atacar el Govern i el president". La peça en què s’investiga aquest cas roman secreta i s’hi estudia si l’anomenada 'policia patriòtica' va espiar partits polítics amb el coneixement del Govern del PP de llavors. Pel jutjat número 6 de l’Audiència Nacional ja han passat Pablo Iglesias, en qualitat de perjudicat, i el mateix Villarejo, que va posar sobre la taula el nom de Pozas en la seva declaració.

Notícies relacionades

En els registres efectuats a Villarejo es va trobar un 'pen drive' que contenia el bolcat de totes les dades del telèfon mòbil de Dina Bousselham, ajudant d’Iglesias durant la seva etapa al Parlament Europeu. Segons el comissari jubilat, aquest dispositiu li va ser entregat al periodista.

El diari digital 'OK Diario', dirigit per Eduardo Inda, va publicar el 2016 diferents informacions sobre el suposat finançament irregular de Podem a través dels governs de Veneçuela i l’Iran. Ara el jutge mira de dirimir si es van fabricar dades falses.