candidat de jxcat en les municipals

Forn també demana sortir de la presó per fer campanya electoral

El seu advocat, Xavier Melero, s'adhereix a la petició de la defensa de Turull, Rull i Sánchez

zentauroepp46934873 forn190214131018

zentauroepp46934873 forn190214131018 / Pool EFE

1
Es llegeix en minuts

Joaquim Forn també ha demanat sortir de la presó per poder fer campanya electoral, ja que és el cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) a l’Ajuntament de Barcelona. Així ho ha explicat el seu advocat, Xavier Melero, aquest dilluns a Catalunya Ràdio. Forn s’ha adherit a la petició que havia fet en aquest sentit la defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez.

En aquest escrit, es recorda que un dels motius que va esgrimir el jutge d’instrucció Pablo Llarena per deixar en llibertat Rull i Turull el 4 de desembre del 2017 va ser que es presentaven a les eleccions del 21-D. També s’apunta que el judici s’allargarà, i que els polítics presos no poden preparar bé les sessions des de la presó.

Citat per a una taula el 28-A

Notícies relacionades

Aquest diumenge la dona de Forn, Laura Masvidal, va explicar a RAC-1 que el seu marit també ha demanat al Suprem sortir de la presó, ja que ha sigut citat per la Junta Electoral per presidir una taula en les eleccions generals del pròxim 28 d’abril. “Vam presentar un escrit immediatament perquè pugui sortir de la presó per ser president de mesa. No sé com ho han plantejat, però ja està gestionat”, ha indicat Masvidal, que ha recordat que fins ara els tribunals han bloquejat de forma sistemàtica totes les peticions de Forn per sortir de la presó.

Masvidal va apuntar que Forn hauria de poder sortir per presidir la mesa electoral, ja que "té els seus drets i deures polítics intactes" i formar part de la taula toca "per sorteig aleatori".