Polèmica per la projecció dels 'papers de Bárcenas' a la plaça Mayor de Madrid

El PP ha demanat explicacions a Carmena pel 'mapping', l'autoria del qual s'ha atribuït Podem

bfe20907-55b6-444a-b82e-165490fd8b8d-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PP ha demanat explicacions a l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, per la projecció dissabte a la nit, de 21 a 23 hores, a la façana de la Casa de la de la Panadería de la plaça Mayor, d’un vídeo mapping en què es podien veure imatges dels coneguts com papers de Bárcenas amb les anotacions de l’extresorer de la formació popular sobre suposats pagaments a Rajoy i Rato, entre d’altres.

A les xarxes socials, el portaveu del PP en el Consistori i candidat a l’alcaldia, José Luis Martínez Almeida, ha assenyalat que Carmena “ha de donar explicacions amb urgència” i “sense esperar a dilluns” del que va passar ahir a la nit a la plaça Mayor. “Començant per ella mateixa, que va sumant una rere l’altra”, afegeix Almeida en un tuit en què enllaça amb la informació explicada, en aquest cas, pel diari ABC, que atribueix l’acció a Podem.

Hores després de la projecció, aquest diumenge al matí, Podem ha reconegut l’autoria de les imatges.

Presentat per Sí se puede films, al vídeo se succeeixen plans de diferents dirigents del PP amb les anotacions de l’extresorer Luis Bárcenas sobreimpreses. “Perquè ens han saquejat. Perquè ens han mentit. Perquè han utilitzat els diners de la sanitat i l’educació dels nostres fills per intentar destruir adversaris polítics. Perquè han degradat les institucions i la democràcia. Perquè no oblidarem. Que no tornin”, ha escrit la portaveu de Podem en el Congrés, Irene Montero, a Twitter.

“Cridant veritats”

D’altra banda, un dels fundadors de la formació morada, Juan Carlos Monedero, també feia referència a l’acció assenyalant que la plaça Mayor estava “cridant veritats” i adjuntava un vídeo en què es podia veure la imatge en gran dels suposats papers de Bárcenas amb el lema en gran Que no tornin.

A les anotacions apareixien al costat de la xifra de diners noms com M. Rajoy, R. Rato, D. Cospedal, J. M. Villar Mir, Federico Trillo o Javier Arenas, alguns dels quals es ressalten subratllats en color groc.

Després es mostrava una imatge del president del Govern, Pedro Sánchez, i del portaveu de Ciutadans i candidat a la presidència, Albert Rivera, donant-se la mà, amb un altre missatge: “Però tampoc et conformis”.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que la projecció de vídeo ‘mapping’ a la Plaça Major s’ha estilat l’últim any, per part de l’ajuntament de la capital, que ha utilitzat aquesta tècnica durant la celebració del quart centenari de la plaça Mayor.

Les tres imatges es van anar succeint durant dues hores.