Un assessor d'Abascal va ser condemnat per una agressió ultra a Pablo Iglesias

Kiko Menéndez Monasterio va participar en una agressió a tres estudiants de la Universitat Complutense de Madrid el 1999

El líder de Podem va ser un dels lesionats en aquell atac produït per discrepàncies sobre la figura de Pinochet

zentauroepp46933442 abascal190212094157

zentauroepp46933442 abascal190212094157 / JAVIER SORIANO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El 1998, el secretari general de PodemPablo Iglesias, un estudiant més de la Universitat Complutense de Madrid, va patir l’atac d’un grup ultradretans per una discrepància sobre la figura del dictador xilè Augusto José Ramón Pinochet Ugarte. Entre els joves que van perpetrar l’atac hi havia Kiko Menéndez Monasterio, assessor principal del líder de Vox, Santiago Abascal. La mà dreta d’Abascal va ser va condemnat com a responsable de dues faltes de lesions i amenaces i va haver d’indemnitzar econòmicament Iglesias i els seus dos companys

La cadena SER ha avançat que en aquells moments, el líder morat pertanyia a la Unió d’Estudiants Progressistes i d’Esquerres i que l’agressió es va produir després que retiressin un cartell en el qual es podia llegir: "Gràcies, Pinochet, pels 25 anys de pau i justícia". Un jove Iglesias argumentava que havien procedit a treure aquella pancarta perquè no estaven firmades per cap associació estudiantil i perquè "contradeien els principis democràtics i de llibertat". 

Notícies relacionades

Els mitjans de comunicació es van fer ressò de la notícia i el mateix Iglesias entrava en directe a Telemadrid per assenyalar que Menéndez Monasterio pertanyia a una organització "neonazi" molt propera a Alianza por la Unidad Nacional (AUN), formació liderada pel falangista Ricardo Sáenz de Ynestrillas. 

Ara Menéndez Monasterio forma part del grup d’assessors que acompanyen Abascal. En aquest sentit, Iglesias ha assenyalat aquest divendres a Antena 3, que creu en la "reinserció" d’aquella persona que en el passat li va clavar "cops i puntades de peu".