CURSA CAP A LES URNES

Cs fia el tomb electoral als indecisos en la recta final de campanya

Albert Rivera obrirà la contesa a Madrid i acabarà a València, amb l'equador de campanya a Barcelona

Els liberals aspiren a rendibilitzar escons millor que el PP davant d'un eventual augment de vot

fcasals47294067 graf2062  madrid  10 03 2019   el secretario general de ciud190310125649

fcasals47294067 graf2062 madrid 10 03 2019 el secretario general de ciud190310125649 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Les enquestes no són propícies per a Ciutadans, però el partit d’Albert Rivera  arrenca la campanya electoral de les legislatives amb l’esperança que un gran nombre d’indecisos es decantin per la seva opció política en la recta final, a pocs dies de les generals. Conscients que l’electorat no polititzat decideix cada vegada més el seu vot a última hora, els liberals confien a donar un tomb als sondejos en la segona setmana de campanya, com ja va passar en les eleccions andaluses.

La cúpula de Cs ha mapat cada circumscripció electoral i preveu esmerçar-se a les províncies on –calculen– poden aconseguir esgarrapar escons amb un lleu increment del percentatge de vot que preveuen les enquestes, que el situen com a tercera força política (rere el PSOE i el PP) però a una notable distància del segon.

Rivera donarà a conèixer el seu eslògan per a les generals aquest diumenge amb un acte a Las Rozas (Madrid), una cursa electoral que també tindrà un gran pes la figura d’Inés Arrimadas, la número u per Barcelona.

Ciutadans donarà el tret de sortida cap al 28-A a Madrid, el diumenge equador de la campanya celebrarà un acte a Barcelona i acabarà a València per reforçar el seu candidat a la Generalitat, Toni Cantó (les eleccions autonòmiques se celebren en aquest territori també el 28-A)

Enmig, mítings convencionals i actes que, segons expliquen fonts de Cs, tindran format “nou” i que se situen, especialment, en les circumscripcions on aspiren a emportar-se diputats per un estret marge: Màlaga, Badajoz, Múrcia, Cadis, Las Palmas i alguns llocs de Castella-la Manxa i Castella Lleó. Els dies forts de Setmana Santa han programat actes menys multitudinaris, però no pararan. El calendari, en tot cas, està pendent dels ajustaments que impliqui la celebració del debat electoral, la data del qual no està tancada encara.

Un 1% que ho canvia tot

“Ballen escons per molt poc vot. Ens pot anar d’això governar amb el PP o que governi Pedro Sánchez”, expliquen fonts del partit, que insisteixen que aconseguir un 1% més de vot pot determinar els colors del pròxim Executiu en un Parlament que es preveu més fragmentat que mai.

Els liberals diuen que no se senten atemorits per la crida del PP al vot útil. Consideren que ells rendibilitzaran millor que Pablo Casado un eventual augment del vot conservador per les seves possibilitats en aquestes circumscripcions en què el marge és tan estret. “En províncies petites o mitjanes uns quants vots ho decanten tot”, expliquen.

Notícies relacionades

Rivera té previst mantenir la mà estesa a Casado durant tota la campanya, amb missatges que remarcaran la seva proposta de formar un govern de coalició perquè el seu electorat confiï que el cordó sanitari al PSOE es complirà.

Cs preveu enarborar també el risc que Sánchez pacti amb els partits independentistes la seva investidura.