Soraya Rodríguez, exportaveu del PSOE, s'uneix a la llista de Ciutadans a les europees

L'exsecretària d'Estat de Cooperació es va donar de baixa del partit per discrepar de l'estratègia de Sánchez amb l'independentisme

zentauroepp47607142 rivera190402201540

zentauroepp47607142 rivera190402201540

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Madrid

Soraya Rodríguez, exdiputada i portaveu del PSOE en el Congrés, ha acceptat anar com a independent a la llista de Ciutadans al Parlament europeu, segons ha pogut confirmar aquest diari. Després de donar-se de baixa del PSOE, van ser moltes les especulacions que apuntaven que l’exportaveu socialista podia engrandir les files de Ciutadans.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha confirmat el fitxatge de Rodríguez a la tarda, en un col·loqui a Madrid sobre el futur d’Europa, en què també ha participat Luis Garicano, el cap de cartell dels taronges per a les europees.

“Lleialtat al teu país”

En la seva intervenció, Rodríguez ha considerat que Europa viu “un moment difícil” per l’amenaça de partits populistes, nacionalistes, xenòfobs i identitaris, i que això té molt a veure amb el que passa a Espanya; per això, ha destacat “per sobre de la lleialtat al teu partit, hi ha la lleialtat al teu país”.

Rodríguez es va donar de baixa del partit setmanes enrere per discrepàncies amb la política de Sánchez. Qui va ser secretària d’Estat de Cooperació Internacional va afirmar que aquesta “difícil decisió” la va adoptar per la “discrepància profunda” que manté amb la direcció del partit en relació la seva política amb l’independentisme Català.

“Combatre” els que intenten trencar la unitat

Notícies relacionades

La candidata de Ciutadans al Parlament europeu ha recalcat que no creu en un model d’“Estat plurinacional”, ja que “la nació espanyola” se sustenta en la igualtat dels ciutadans. I ha afegit que la batalla que es duu a terme a Europa és la mateixa que a Espanya, que és contra “aquells moviments” que “intenten trencar” l’Estat de dret. Per això, ha advertit, des d’Europa “s’ha de combatre” “els qui intenten” trencar la unitat dels estats a cada país.

Rivera, d’altra banda, sobre l’independentisme i Catalunya ha indicat que no es pot donar més als que “han donat un cop”, sinó “vigilar-los” i des d’aquí, ha prosseguit, “construir un projecte de país” que parteixi d’aprendre dels errors.