ACTE DE PRECAMPANYA

Punxada de Vox a Barcelona

El partit ultra només reuneix 5.000 simpatitzants, segons la Guàrdia Urbana

Abascal assegura que defensarà la unitat d'Espanya «fins a les últimes conseqüències»

zentauroepp47560592 barcelona  30 03 2019   pol tica   santiago abascal cierra e190330143203

zentauroepp47560592 barcelona 30 03 2019 pol tica santiago abascal cierra e190330143203 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les primeres espases de Vox van desembarcar aquest dissabte a la capital catalana per donar el tret de sortida a la “reconquesta”, però el copiós esquadró al qual aspiraven va quedar reduït a unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Als seus ulls n’hi van anar 15.000, però ni amb aquesta xifra haurien omplert el Palau Sant Jordi, lloc on pretenien celebrar el seu primer míting de precampanya a Barcelona. 

Santiago Abascal es va estrenar a la tarima amb un atac a l’alcaldessa Ada Colau per no haver-l’hi permès: “La màfia separatista municipal ens ha volgut treure al carrer per deixar-nos a mercè dels terroristes d’Arran”, va entonar, en al·lusió a la contramanifestació independentista i antifeixista que desfilava pels voltants de la plaça Espanya per protestar per la seva presència. Una manifestació que va acabar amb set detinguts i diversos ferits després de diferents aldarulls amb els Mossos d’Esquadra, que van blindar els accessos a la zona.

També va mostrar la seva repulsa a Vox la mateixa alcaldessa, en un esdeveniment a Sant Antoni amb el títol “l’amor venç a l’odi”, i un dels seus adversaris a les urnes, Jaume Collboni (PSC), va posar a circular un autobús amb imatges de persones LGTBI.

Amb un to envalentit i un forçat accent èpic i patriòtic, Abascal va presentar malgrat tot la seva ja coneguda recepta per a Catalunya: “Impulsar a través de la fiscalia la detenció deQuim Torra”, “il·legalitzar els partits separatistes”, suspendre l’autonomia i intervenir la Generalitat, “tancar TV-3” i “dissoldre elsMossos d’Esquadra, no sense abans rescatar-ne els lleials i permetre el seu accés al cos nacional de policia”.

“Rebel·lió de l’obvi”

El president de Vox es va erigir com a líder de “la revolta del sentit comú, de la rebel·lió de l’obvi, davant la dictadura progre i separatista que ens oprimeix des de fa 40 anys”, mentre un manifestant feia onejar una bandera amb l’escut dels Reis Catòlics, que va servir d’inspiració per elaborar el franquista.

Davant d’un públic fidel i entregat, va carregar durament contra el PSOE, el PP Cs per “mirar a Espanya amb menyspreu durant el cop”, de “tremolar-los la cama” i d’“entregar-li el poder als enemics d’Espanya”. “Ni es discuteix, ni es dialoga, ni es negocia. Espanya es defensa fins a les últimes conseqüències”, va dir.

Presentat com “la tempesta”, el secretari general i líder de l’acusació particular contra els dirigents del procés, Javier Ortega Smith, va aixecar els crits de “Puigdemont a presó”. “I tant que sí, i Quim Torra també”, va afegir. Va pronunciar un discurs en defensa de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per haver “defensat Espanya del cop d’Estat” i va afirmar que els independentistes “passaran molt anys a la presó”.

Notícies relacionades

El candidat per Barcelona, Ignacio Garriga, va assegurar que a Catalunya s’“assenyala com a l’Alemanya nazi” i va afirmar que “al que compleix la llei, se’l persegueix, i al que vulnera drets, se’l protegeix i a Madrid se’l vol indultar”. 

El partit va animar l’esdeveniment amb ‘El novio de la muerte’,cançó interpretada en episodis solemnes per la Legió Espanyola, i amb una versió de Juanes. El cantant colombià va denunciar a Twitter que havia sigut manipulada amb la finalitat “de fer campanya política”.

Temes:

Catalunya Vox