ENTREVISTA

Torra: "Jo no donaré mai una ordre de retirar cap llaç d'enlloc, no l'he donat ni la donaré"

Per a una eventual investidura exigirà a Sánchez una negociació sobre el model d'Estat amb un relator

Espera aprovar els pressupostos després del cicle electoral i afirma que no preveu convocar eleccions després de la sentència del procés

torra / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat la seva actuació en la polèmica dels llaços grocs i ha al·legat que en qüestió de llibertat d’expressió no hi ha batalla "menor". En una entrevista amb SER Catalunya, Torra ha assegurat que no ha donat ni donarà l’ordre de retirar els llaços en totes les dependències públiques. I ha argumentat que no podia retirar els símbols de totes les dependències de titularitat pública, perquè són molts.

Preguntat sobre si un destacat membre del Govern li va recomanar retirar d’entrada el llaç de la pancarta del Palau de la Generalitat, el president ha al·legat que les decisions es van prendre per unanimitat i que les deliberacions del Consell Executiu són secretes.

"No tinc cap dubte que anirà a Ciutadans", ha contestat a la pregunta de si Pedro Sánchez ha d’escollir entre un pacte amb el partit taronja o amb el sobiranisme després de les eleccions del 28-A.

Diàleg

Notícies relacionades

Respecte a les condicions a Sánchez davant d’una eventual investidura, ha insistit en la necessitat d’una taula de diàleg per "parlar de tot" amb la figura d’un relator. "No volem anar cap al bloqueig, però per desbloquejar la situació li plantejarem parlar sobre el dret a l’autodeterminació, que ell posi la proposta del Govern i que hi hagi un relator, per a un procés de negociació; si no hi ha això no li podrem donar recolzament".

Sobre els comptes catalans ha dit que confia poder presentar-los i aprovar-los després del cicle electoral. I sobre la reacció del Govern davant d’una possible sentència condemnatòria en el judici del procés, el president ha eludit concretar: "Ara no toca donar aquestes alternatives". La resposta ha d’anar vinculada al dret a l’autodeterminació, i ha afegit: "No preveig convocar eleccions".