ACTE VANDÀLIC

La seu del PP a Terrassa es desperta amb pintades i els vidres trencats

És el cinquè atac a la seu que denuncien en menys d'un mes

Arran Terrassa ha reivindicat l'autoria dels fets a través d'un vídeo penjat a Twitter

ppterrasaa

ppterrasaa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La seu del Partit Popular de Catalunya a Terrassa s’ha despertat aquest dimarts amb els vidres trencats i amb pintades en les quals es pot llegir “8M és cada dia” i la firma de l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran, juntament amb una esvàstica al revés feta anteriorment. Fa menys d’un mes que els populars van inaugurar la seva nova seu al passeig de les Lletres i ja han denunciat cinc atacs. En les altres ocasions, la seu es va despertar amb escrits al vidre, qualificant-los de “fatxes” i “racistes”. Tant el PP Català com el PP de Terrassa han condemnat l’atac a través de Twitter i han advertit que per molt que els intentin “acovardir” no ho aconseguiran. El president de la formació, Alejandro Fernández, ha manifestat també a Twitter que “això ja no és un fet aïllat” i ha reclamat que “l’ajuntament i la Generalitat han de garantir la seguretat”.

Segons ha confirmat el candidat popular a l’alcaldia de Terrassa, Alex Rodríguez, fins ara no havien denunciat els actes vandàlics, ja que es tractava de pintades que es podien netejar fàcilment. No obstant, en aquesta ocasió sí que han interposat una denúncia a la comissaria dels Mossos de Terrassa, donada la magnitud de les últimes destrosses i el fet que Arran n’hagi reivindicat l’autoria. A part de la denúncia, Rodríguez ha comentat que des del partit han sol·licitat al consistori i a la policia municipal el permís per poder instal·lar càmeres de seguretat a l’exterior de la seu del partit per complementar les que ja tenen a l’interior. El PP de Terrassa ha convocat una roda de premsa al davant de la seva seu aquest dimarts a les 18h per explicar i denunciar els fets.

Notícies relacionades

D’altra banda, Arran Terrassa ha reivindicat l’acció, penjant un vídeo en el qual es veuen membres de la formació fent les pintades i colpejant la seu. Al tuit del vídeo publicat, la formació anuncia que “juntament amb diferents col·lectius feministes assenyalen el feixisme”.

Un mes abans de l’inici del judici, l’organització juvenil va iniciar la campanya “destrossem la baralla”, que té per objectiu assenyalar els que ells consideren que són “les figures que mantenen l’ordre” en el “règim del 78” i que “sempre guanyen el joc”. Sota aquest pretext han fet pintades en seus de partits, bancs, trens. També van llançar un pot de fum davant del Tribunal Suprem a Madrid per denunciar el judici contra els líders independentistes.