partit popular

Casado: "Sánchez és Torra i Puigdemont, que no vagi de moderat"

Demana al president que apliqui la llei d'acció exterior i tanqui les "mal anomenades" ambaixades catalanes

zentauroepp47433506 pla mitj  del president del pp  pablo casado  parlant en l a190321173943

zentauroepp47433506 pla mitj del president del pp pablo casado parlant en l a190321173943

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que apliqui la llei d’acció exterior i "tanqui una vegada per sempre les mal anomenades ambaixades catalanes, després que 41 senadors a França "avalin les mentides del separatisme". El líder popular insisteix que "avui mateix ha de tancar les mal anomenades ambaixades, però està esperant el 28 d’abril per veure si necessita els vots de Torra, perquè Sánchez és Torra i Puigdemont, que no vagi de moderat".  

En un acte a Jerez de la Frontera (Cadis), Casado ha preguntat "per què no tanca Diplocat, per què no fa una cosa sobre la qual s’ha conegut que Puigdemont va dilapidar 500 milions d’euros en propaganda internacional per avalar la fractura, la ruïna i el racisme a Catalunya davant la resta d’espanyols". "Torra l’està fent ben grossa".

"Per què hem de pagar amb els nostres impostos, ja que Catalunya ha rebut 70.000 milions del FLA, que Torra digui que els espanyols tenim una tara mental a l’ADN per parlar espanyol, som escurçons, que vol la via eslovena, que desitja veure entrar tancs per la Castellana o que som en un país franquista, com deia la nota que va negociar Sánchez amb Torra", ha qüestionat.

També en clau electoral, Casado ha assenyalat que el PP té una bona escuderia per “sortir a la pista” en les eleccions generals del 28-A.

Fitxatges per al 28-A

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha presumit dels fitxatges del PP per a les llistes davant els "descarts" que, ha dit, han incorporat Ciutadans i Vox. Segons García Egea, els fitxatges del PP de persones alienes a la política demostren que la formació continua sent "atractiva" i és capaç de captar talent, una cosa que veu com un "bon símptoma". "Altres partits no poden fer-ho, com veiem, Ciutadans fitxa polítics que fa 30 anys que són al PP, i Vox igual", ha assenyalat en una entrevista a TVE.

El ‘número dos’ per a les llistes del PP per Madrid, Adolfo Suárez Illana, ha criticat aquest dimarts que el president de Ciutadans, Albert Rivera, "parla molt" del seu pare, Adolfo Suárez, el president del Govern durant la Transició, "però actua poc com ell". En una entrevista a Antena3, recollida per Europa Press, el candidat popular ha criticat Rivera que fins ara "parla molt de Suárez però actua molt poc com ell". "A Rivera li he dit que és més un Felipe González que un Adolfo Suárez", ha afegit per assegurar que ell no està intentant assumir el que representa el seu pare.

Precisament, el quatre en la llista, l’economista Daniel Lacalle, ha defensat el pas a la política de persones pertanyents a la societat civil, argumentant que tots els ciutadans creuen que haurien de tenir veu. 

"Fuetades nacionalistes" de Vox

Notícies relacionades

Des de Catalunya, la número u del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que Vox representa "una nova forma de nacionalisme espanyol", tot i que la formació que lidera Santiago Abascal "no ho digui ni ho reconegui". La candidata popular ha considerat que les "fuetades nacionalistes" de Vox es fan evidents quan pronuncien frases com "veste’n, gavatxo".

Álvarez de Toledo ha inscrit el tarannà de Vox en un "moment pendular" que també es viu en altres països d’Europa, com França, on s’ha passat de "nacionalismes centrífugs, que busquen tribu més petita, a nacionalismes estatals". En qualsevol cas, ha remarcat que "cal plantar cara al nacionalisme com a ideologia reaccionària, tribalista i que no respecta els drets de tota la comunitat,", i ha restat importància a debats proposats pels d’Abascal, com el de la tinença d’armes, perquè al seu entendre només busquen "clics".