CAMÍ DE LES URNES

Albert Batlle, número 3 de Collboni a la llista municipal del PSC a Barcelona

L'exdirector general dels Mossos és l'aposta per combatre la «crisi de seguretat» de la ciutat

zentauroepp26250996 barcelona 12 6 2014     presentacion del nuevo director dels170717122301

zentauroepp26250996 barcelona 12 6 2014 presentacion del nuevo director dels170717122301

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Albert Batlleserà el número 3 deJaume Collbonia la llista municipal del PSC a la candidatura de l’ajuntament de Barcelona. L’exdirector general dels Mossos és l’aposta de l’alcaldable socialista per combatre la “crisi de seguretat” de la ciutat.

Batlle va segellar fa dues setmanesla seva incorporació a les files d’Units per Avançar, formació hereva de l’extinta Unió. Va ser des dels anys setanta una figura vinculada al socialisme català, amb càrrecs primer a l’Ajuntament de Barcelona, i a partir del 2003 es va incorporar com a alt càrrec del tripartit presidit per Pasqual Maragall, com a secretari de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació. Ramon Espadaler (que ara l’ha repescat per a Units per Avançar) el va nomenar el 2014 director de la policia autonòmica, càrrec que va ocupar fins al 2017, qan faltaven dos mesos i mig per a la celebració del referèndum de l’1-O.

Miquel Puig  figurarà a la tercera plaça de la candidatura d’ERC a Barcelona

“La crisi de seguretat té solució si la posem en mans expertes”, ha sentenciat Collboni al presentar el seu segon reforç, després de fitxarLaia Bonet com a número 2. Una de les propostes que plantegen els socialistes és posar 1.000 agents més de Guàrdia Urbana. “S’ha acabat aquell temps en què es deia que la seguretat era de dretes [...]. Necessitem una seguretat integral que garanteixi la convivència i el civisme", ha assenyalat Batlle, que s’ha mostrat feliç de "tornar a la carretera" política i en concret a la política municipal, en la qual va exercir 20 anys com a regidor a Barcelona. “Vull aportar la meva experiència tant com a regidor com en l’àmbit de la seguretat pública”.

Notícies relacionades

Collboni ha evitat mullar-se sobre un eventual pacte entre el PSOE i Ciutadans després del 28-A, una opció que José Luis Ábalos considera preferible als recolzaments dels independentistes. "Ábalos el primer que va dir que sortim a guanyar i a treure un resultat que no condicioni el futur d’Espanya i hi coincideixo".

El fitxatge d’Ernest Maragall

Unes hores després que Collboni anunciés el fitxatge de Batlle, l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, va anunciar també el nom del seu número tres. Serà Miquel Puig Raposo,una persona amb una trajectòria política rellevant que combina amb un expedient tècnic d’alt nivell. És a dir, tot i que ha estat vinculat a partits i governs, per exemple com president de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió en l’última etapa del pujolisme, i com a alt càrrec en temes industrials, amb Jordi Pujol com a president de l’Executiu català, és vist com un economista de perfil independent.