Afectacions de trànsit per la manifestació contra Vox i el racisme

TMB recomana utilitzar el metro durant la tarda de dissabte

Han anunciat desviacions i limitacions severes en 21 línies d'autobús entre les 16.00 i les 22.00

jjubierre40989487 mani antifeixiste bertran171118124421

jjubierre40989487 mani antifeixiste bertran171118124421

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, el 21 de març, i davantl’auge de Vox i les recents agressions i assalts xenòfobs als centres que acullen els menors estrangers tutelats per la Generalitat a Canet de Mar, Castelldefels i la Zona Franca, la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya ha convocat per a aquest dissabte 23 de març una manifestació a Barcelona amb el lema #StopVox. La marxa començarà a les 17h a la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal.

El trànsit pels carrers on transcorrerà la marxa i els adjacents estarà restringit, i per això Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomanal’ús del metro durant la tarda de dissabte. En un comunicat publicat aquest divendres, TMB ha anunciat desviacions i limitacions severes en 21 línies d’autobús entre les 16.00 i les 22.00: D50, H8, H10, H12, H16, V15, V17, 6, 7, 19, 22, 24, 33, 34, 39, 47, 52, 54, 62, 63, 67 i en les dues línies de Barcelona Bus Turístic.

El recorregut començarà als Jardinets de Gràcia i baixarà fins a l’encreuament amb la Gran Via. Allà hi haurà instal·lada una tarima, des d’on es llegirà el manifest i intervindran membres de la UCFR per explicar en què consistirà la campanya #StopVox d’ara endavant. La capçalera de la manifestació, que estarà composta per gent diversa, començarà a la cruïlla del passeig de Gràcia i Rosselló. Els membres de les entitats, partits, sindicats i altres cares conegudes aniran a darrere de la segona pancarta.

Contra el racisme i la ultradreta

Notícies relacionades

Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya és una plataforma que agrupa més de 650 entitats socials diverses i que té unes 20 delegacions locals pel territori.A la roda de premsa que van celebrar el passat 18 de març, un dels portaveus, David Karvala va remarcar la importància de mobilitzar-se contra la ultradreta i d’"assenyalar i eliminar” Vox del paradigma polític. Així mateix va voler recordar les víctimes de l’atac islamòfob de Nova Zelanda en mans d’un seguidor de la ultradreta. Karvala també es va referir a les víctimes de la violència masclista i de les agressions de motivació LGBTI-fòbica. Finalment, el portaveu va recordar que si fa anys es va aconseguir acabar amb el partit de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya, ara "hem de fer que Vox també sigui història".

Durant el passat i el pròxim dissabte s’han celebrat i se celebraran actes i manifestacions en diferents països del món per reivindicar el Dia Mundial contra el Racisme amb el lema comú “un món contra el racisme i el feixisme”.