A BRUSSEL·LES

Sánchez es reunirà amb May i Macron a la cimera del 'brexit'

El president del Govern veurà aquest dijous el president francès i divendres, la britànica

Els Vint-i-set han de decidir si concedeixen una pròrroga a la sortida

undefined46568126 spanish prime minister pedro sanchez arrives to deliver a sp190116111718

undefined46568126 spanish prime minister pedro sanchez arrives to deliver a sp190116111718 / VINCENT KESSLER

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pedro Sánchez arriba aquest dijous al Consell Europeu que ha de prendre una decisió determinant sobre el Regne Unit i que es pot allargar fins a la matinada. Els Vit-i-set han d’acordar si concedeixen una pròrroga tècnica per executar el 'brexit' a final de juny o si la sortida s’ajorna diversos mesos, amb el maldecap que implicaria aquesta opció tenint per davant les eleccions del 26-M a les quals en principi ja no s’hi han de presentar europarlamentaris britànics. El president del Govern aprofitarà els marges de la cimera per mantenir una atapeïda agenda de trobades bilaterals. 

Aquest mateix dijous es reunirà amb el president del Consell, Donald Tusk, el del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i amb el seu homòleg francès, Emmanuel Macron.  Sánchez també conversarà amb la primera ministra britànica, Theresa May, divendres a les nou del matí.

Notícies relacionades

La sol·licitud de pròrroga ha desencadenat en les últimes hores una intensa tempesta política a Londres que revela la incapacitat del Parlament per ratificar l’acord de sortida pactat amb la UE. 

May arriba a la cimera seriosament deteriorada després de les derrotes a la Cambra dels Comuns i ja ningú descarta que la possibilitat de desbloqueig, especialment si hi ha una pròrroga llarga, hagi de passar per la seva renúncia i un canvi de lideratge. L’opció que tant la UE com Londres intenten evitar tant sí com no és una sortida sense acord.