PRECAMPANYA DE LES GENERALS

El PSOE crea un detector per a les "mentides de Casado i Rivera"

Els socialistes estrenen una eina a la seva web davant les "notícies falses" de la dreta

Sánchez arrencarà la campanya oficial a Dos Hermanas, bastió de l'antisusanisme andalús

undefined47336075 graf3794  gij n  asturias   13 03 2019   el presidente del g190314195947

undefined47336075 graf3794 gij n asturias 13 03 2019 el presidente del g190314195947 / J L Cereijido

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

El PSOE estrena disseny a la seva web. Dins del seu esforç per assemblar-se a l’"Espanya moderna" a la qual apel·len davant el "passat" que segons el seu parer representen el PP, Ciutadans i Vox, els socialistes han creat una "eina" per fer front a les "mentides" que els seus adversaris polítics aboquen sobre el partit. "Demostrarem amb dades les mentides d’alguns. Sobretot, les de Pablo Casado Albert Rivera", ha dit aquest dimecres el portaveu del comitè electoral del PSOE, Felipe Sicilia.

La iniciativa funcionarà, en teoria, com altres serveis de ‘fact-check’ que han proliferat en els últims temps, però només per a aquelles "notícies falses" que afectin el PSOE. "Volem una campanya neta, en la qual es parli de propostes, no una campanya basada en mentides", ha explicat Sicília, que ha tornat a donar llargues a la possibilitat que Pedro Sánchez s’enfronti amb Casado en un cara a cara durant la campanya de les generals del pròxim 28 d’abril. De moment, l’única cita que els socialistes confirmen és un debat a cinc, amb el PP, Podem, Ciutadans i Vox.

Un lloc simbòlic

Notícies relacionades

El que sí que ja està clar és on començarà Sánchez la seva campanya. Serà, segons ha avançat l’agència Servimedia, a Dos Hermanas, la localitat sevillana en la qual el president del Govern va anunciar, fa més de dos anys, que es presentaria a les primàries per reconquerir el lideratge del PSOE, després d’haver sigut obligat a dimitir pels partidaris d’una abstenció en la investidura de Mariano Rajoy. Dos Hermanas, on els socialistes sempre celebren mítings abans de les generals, és també un bastió dels detractors de Susana Díaz en el partit. Des del 1983, el seu alcalde és Francisco Toscano, crític amb l’expresidenta autonòmica.

El secretari general del PSOE celebrarà el seu últim míting abans de les eleccions a València, juntament ambXimo Puig, que també s’enfronta a la reelecció a l’haver avançat els seus comicis.