SEGON EPISODI

Vox veta el 'Diario de Mallorca' després de rebentar la notícia falsa de l'agressió de feministes del 8-M

El partit d'ultradreta "té accions legals iniciades contra aquest mitjà", es justifica el partit ultradretà

vox-baleares

vox-baleares

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Vox Balears ha impedit aquest dimarts l’entradad’un periodista i un fotògraf del 'Diario de Mallorca' a la seva seu per cobrir una roda de premsa en la qual la formació tenia previst informar sobre els seus candidats al Congrés.

Aquesta és la segona vegada que el partit d’ultradreta impedeix el treball de la premsa. Durant el recompte de les eleccions andaluses, el diumenge 2 de desembre, Vox va impedir l’entrada dels reporters de 'La Sexta' i 'Ctxt' (Revista Context) a la zona de l’hotel de Sevilla on la formació seguia els resultats dels comicis, malgrat que els periodistes estaven acreditats per cobrir l’acte. La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) i l’Associació de la Premsa de Madrid (APM) van condemnar "taxativament" i "sense pal·liatius" els fets.

Accions legals per una notícia falsa

El president de Vox a les Illes, Jorge Campos, ha declarat sobre aquests fets que en el seu partit no "se censura ningú" però que "Vox té accions legals iniciades contra aquest mitjà de comunicació per falsedat en notícies i, si algú ve a aquestes rodes de premsa a inventar-se notícies, és millor que no hi sigui".

Notícies relacionades

Es pot recordar que el passat 8 de març Vox Balears va informar sobre una presumpta agressió per part de "feministes radicals", si bé el 'Diario de Mallorca' va publicar posteriorment que havia sigut una notícia falsa per part de la formació ja que no hi havia cap denúncia davant de la Guàrdia Civil. Aquest fet va ser justificat per Vox dient que havia sigut una de les mares de les suposades agredides la que va difondre aquesta notícia falsa i va emprendre accions legals contra elles.

Posteriorment, Vox va indicar que també denunciaria el 'Diario de Mallorca', a qui acusa de deixar-los en ridícul, segons va publicar 'Ara Balears'