a l'espera del PSOE

El PP accepta la petició de Mediaset per a un cara a cara entre Sánchez i Casado

Fa diverses setmanes que Casado ho demana i critica que el president del Govern no vulgui debatre amb ell

zentauroepp46036206 maroto181126151908

zentauroepp46036206 maroto181126151908 / Luca Piergiovanni

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Partit Popular ha acceptat la petició del grup Mediaset per celebrar un cara a cara entre el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, davant de les eleccions generals del 28 d’abril. Fa setmanes que els populars, que no saben quina és la resposta del PSOE, demanen aquest debat a dos.

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, ha confirmat que han acceptat aquest debat. "Mediaset ha demanat un debat cara a cara entre Casado i Sánchez. Un dels dos serà el pròxim president del Govern. Ja hem acceptat", ha declarat en un missatge en el seu compte de Twitter.

Casado, que fa diverses setmanes que demana aquest cara a cara amb Sánchez, ja critica públicament que el president del Govern no vulgui debatre amb ell i defugi aquest debat. Divendres passat, a Sevilla, va recriminar a més al líder de Cs, Albert Rivera, que sol·liciti també un cara a cara amb Sánchez quan té 32 escons davant els 134 del PP.

"Avui d’altres demanaven un cara a cara, però és clar, és que nosaltres tenim 102 escons més i, segons totes les enquestes, 10 punts més que ells", va avisar Rivera, si bé Casado va mostrar també la seva disposició a mantenir també en campanya debats "a cinc i a quatre".

Petició de Ciutadans

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha proposat per carta al director de campanya del PSOE, José Luis Ábalos, un "cara a cara" entre Albert Rivera i Pedro Sánchez perquè es puguin veure les diferències entre els que busquen pactar amb constitucionalistes i els que opten pels separatistes.

Notícies relacionades

Creu Cs que és una oportunitat per "diferenciar" entre els que com Rivera "promouen els acords entre constitucionalistes i tenen un projecte per a Espanya" i els que, com Sánchez, "trien pactar amb Torra, Puigdemont, Rufián i Iglesias".

Segons el text de la missiva facilitat per Cs, les eleccions del 28 d’abril oferiran als espanyols una oportunitat per elegir "entre la nació d’espanyols lliures i iguals" que defensa el partit taronja i la proposta "de nació de nacions" que plantegen els socialistes. "Entre unir-nos més enllà de les diferències i dividir-nos entre vermells i blaus", afegeix la carta, que cita el PSOE que posi "dia i hora" per a aquest debat televisiu.