planejaven viatjar a Síria

Dos marroquins s'enfronten a vuit anys de presó per integració a l'Estat Islàmic

Van començar per "un intens procés d'adoctrinament en terrorisme gihadista" al 'grup de Badalona'

audiencia-nacional

audiencia-nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional jutjarà aquest dillunsdos nois marroquins de 30 i 31 anys per integració a l’organització terrorista Estat Islàmic i a més planejar un viatge a Síria per combatre a les seves files. La fiscalia demana vuit anys de presó per a cada un.

Segons l’escrit d’acusació, els acusats, que ja havien sigut condemnats per amenaces i robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa, van començar el 2014 a passar per "un intens procés d’adoctrinament en terrorisme gihadista" en el si d’un grup conegut com a 'grup de Badalona', "compost per una sèrie d’individus units per llaços d’amistat i per compartir un desig comú", formar part d’Estat Islàmic "i partir a zones controlades per aquesta organització per fer des d’allà la gihad violenta".

Notícies relacionades

Aquest grup, afegeix el fiscal, portava a través de les seves xarxes socials "una intensa activitat formadora i també apologètica i enaltidora dels membres de l’esmentada organització i els seus actes i ajudant-se els uns als altres per aconseguir el seu objectiu últim", viatjar a Síria com a membres d’Estat Islàmic.

Els acusats van començar a compartir amb aquest 'grup de Badalona' "una interpretació ultraortodoxa de l’islam fins que van prendre la decisió definitiva de desplaçar-se fins a Síria per incorporar-se a la gihad en terres sota domini del califat, com ja havien fet abans altres membres del grup desplaçats".