estat islàmic

Detenen a Turquia un combatent de Daesh gràcies a la col·laboració de la Policia Nacional

Van ser les informacions proporcionades per agents espanyols les que van donar la veu d'alarma a les autoritats turques

policianacional

policianacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Policia Nacional han col·laborat en la detenció a Turquiad’un combatent de Daesh, de 35 anys i nacionalitat tunisiana, que, segons els serveis d’intel·ligència, ocupava una destacada posició dins de l’aparell logístic en els anys clau del conflicte a Síria. Està considerat, a més, un dels fundadors de les cèl·lules tunisianes de l’organització terrorista a Líbia.

Segons informa la Policia Nacional en una nota de premsa, el detingut s’amagava al país turc utilitzant una identitat siriana falsa i van ser les informacions proporcionades per agents espanyols les que van donar la veu d’alarma a les autoritats turques. El detingut era objectiu prioritari dels serveis d’intel·ligència a causa dels seus contactes dins de l’organització, i les forces contraterroristes tunisianes el van catalogar en el tercer lloc d’una llista de 44 terroristes destacats que lluitaven per a l’establiment de Daesh a Líbia.

Arrest al gener

El gihadista, que va ser detingut per la policia turca al gener, ha estat en un centre d’internament d’estrangers fins que s’ha executat la seva deportació a Tunísia, on serà jutjat per la seva presumpta integració en una organització terrorista, entre d’altres delictes. La investigació ha revelat que la detenció ha frustrat la seva intenció de fugir del país.

Notícies relacionades

A més, el detingut havia manifestat en els seus cercles més pròxims la seva intenció de dur a terme accions terroristes de forma imminent. "Tot apunta que el detingut era a Turquia sota la protecció d’una cèl·lula Líbia de Daesh en aquest país, encarregada de facilitar el trasllat de membres d’aquesta organització entre Líbia i Síria", afegeixen.

Segons la policia, aquesta operació és fruit del treball continu que realitza la Comissaria General d’Informació en la detecció, el seguiment i la neutralització de les persones que conformen l’estructura de Daesh al nord de l’Àfrica, així com els canals d’immigració il·legals que fan servir.