La via política com l'única solució a la crisi

Borrell proporciona l'estatus d'"enviat especial" al representant de Guaidó a Espanya

El ministre d'Afers Exteriors ha acordat la distinció amb els seus homòlegs europeus

AME9823. MONTEVIDEO (URUGUAY), 07/02/2019.- El ministro de Asuntos Exteriores de España, Josep Borrell, habla con la prensa después de participar en la primera reunión del Grupo Internacional de Contacto sobre Venezuela, este jueves, en Montevideo (Uruguay). Borrell dijo que apoya a la declaración del Grupo Internacional de Contacto sobre Venezuela, compuesto por Gobiernos latinoamericanos y europeos, que pide celebrar elecciones presidenciales en el país suramericano. EFE/Ana Paula Chain

AME9823. MONTEVIDEO (URUGUAY), 07/02/2019.- El ministro de Asuntos Exteriores de España, Josep Borrell, habla con la prensa después de participar en la primera reunión del Grupo Internacional de Contacto sobre Venezuela, este jueves, en Montevideo (Uruguay). Borrell dijo que apoya a la declaración del Grupo Internacional de Contacto sobre Venezuela, compuesto por Gobiernos latinoamericanos y europeos, que pide celebrar elecciones presidenciales en el país suramericano. EFE/Ana Paula Chain / Ana Paula Chain (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, va explicar aquest dilluns que, després de consultar-ho amb els seus homòlegs europeus, s’ha convingut proporcionar a Antonio Ecarri, representant a Espanya de l’autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, l’estatus d’"enviat especial".

Així es va pronunciar el cap de la diplomàcia espanyola en una entrevista a la COPE, en la qual va manifestar que en els temes referits alsrepresentants de Guaidó a Europa és important assolir una "solució paneuropea". Per això va explicar que, després de consultar-ho amb els seus homòlegs europeus, es va convenir proporcionar-los l’estatus d’"enviat especial".

Notícies relacionades

Borrell també es va referir a les crítiques que el president de Xile, Sebastián Piñera, va fer a la UE, en general, i a Espanya, en particular, sobre el seu paper en la crisi veneçolana. Ho va fer per afirmar que Europa recolza Guaidó com a "president interí" perquè celebri eleccions. Va afirmar que perquè això sigui possible ha de comptar amb un control administratiu i del territori que actualment no té.

Finalment, va rebutjar la intervenció militar com a solució per a la crisi a Veneçuela i va prescriure la via política com l’única possible per desencallar la situació al país caribeny.