Número u del PP per Barcelona

Álvarez de Toledo: Casado ha canviat sobre Catalunya i per això faig el pas

La candidata, que no parla català, defensa que "no és un requisit obligatori"

zentauroepp47377658 cayetana lverez de toledo190316135631

zentauroepp47377658 cayetana lverez de toledo190316135631 / Victor Lerena

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La cap de llista del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat aquest dilluns que el president del partit, Pablo Casado, ha canviat la seva estratègia a Catalunya, d’aquí la seva decisió d’afegir-se a les candidatures dels populars per a les eleccions generals del 28 d’abril. "Si no, jo no estaria fent aquest pas", ha assegurat, al ser preguntada per un article que va publicar el 18 de setembre passat a 'El Mundo', en el qual criticava que Casado digués que no "sortirien als carrers a generar crispació" traient els llaços grocs.

La candidata per Barcelona ha defensat que el líder del PP després ha optat per "arrencar" aquests llaços dels carrers, cosa que, ha dit, celebra "moltíssim", perquè "busquen la segregació, la xenofòbia i la divisió entre els espanyols". A la pregunta de si això significa que Casado ha canviat d’estratègia, ha respost: "Sense cap dubte. Pablo Casado té claríssim el que ha de fer a Catalunya i si no, jo no estaria fent aquest pas, l’hi asseguro".

Álvarez de Toledo, que ha revelat que encara no ha parlat amb Dolors Montserrat, a qui molts assenyalaven com la possible número u per Barcelona, ha remarcat a més que no li preocupa "gens" que la puguin assenyalar com una "paracaigudista" del partit i ha recalcat que el PP de Catalunya li ha demanat "sisplau" formar la candidatura. 

"Són unes eleccions espanyoles. I només faltaria que un espanyol no es pugui presentar a unes eleccions espanyoles per una província espanyola", ha declarat Álvarez de Toledo, per avisar que si s’avala aquesta "manera de pensar" estaria "triomfant un projecte que converteix en estrangers" els ciutadans. En aquest sentit, Álvarez de Toledo –que té previst presentar aquest mateix dimecres a Barcelona la seva candidatura– ha recalcat que ella no ha de "demanar permís a ningú per defensar l’Espanya constitucional des de Catalunya".

La candidata no parla català

Notícies relacionades

Després que l’eurodiputat del PP Santi Fisas li hagi retret que cregui que no parlar català dona més sentit a la seva candidatura, la candidata del PP per Barcelona ha rebutjat haver "dit això" i s’ha reafirmat en les declaracions públiques que va fer dissabte passat. "Cada vegada que els nacionalistes diguin que jo no em puc presentar per Barcelona per no ser catalana o no parlar català es reafirma el sentit del meu projecte, que és combatre un procés que busca convertir en estrangers la meitat dels catalans i el conjunt dels espanyols," ha reiterat.

Davant del fet que ella no parli català, ha remarcat que això "no és requisit obligatori" i ha indicat que parla "la llengua comuna de milions de catalans", i per això espera comunicar-se amb tots ells. "Aquest és el meu objectiu, la llengua no pot ser un factor de divisió, vull comunicar-me, vull sumar i reforçar vincles entre espanyols", ha afegit.