Sánchez: «L'independentisme governa contra tots i cadascun dels catalans»

El president del Govern llança un dur atac contra els sobiranistes durant la seva intervenció al Comitè Federal del PSOE

20190317 429555 sanchezmo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra / Madrid

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha atacat de forma contundent els partits independentistes durant la seva intervenció al Comitè Federal del PSOE. “L’independentisme vivia molt millor amb un Govern del PP –ha argumentat–. Ho saben bé els seus elements més ultres. L’independentisme governa contra Catalunya, contra tots i cadascun dels catalans. Convivència sempre, independència mai. Complirem la Constitució i farem complir amb la Constitució”. Perquè aquesta Constitució, ha continuat, és la mateixa que permet l’independentisme manifestar-se pels carrers de Madrid, com va fer dissabte, i “jutjar els polítics que trenquen l’ordenament”, com passa al procés del Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

El líder socialista ha defensat la seva acció de Govern durant aquests nou mesos i ha carregat contra la dreta i l’independentisme català. Segons el seu parer, l’“únic projecte” del PP, Cs i Vox és “frenar el projecte del PSOE”, amb una notable “falta de lleialtat”, al posar en dubte la defensa de Sánchez de la unitat d’Espanya, després que pactés amb Mariano Rajoy l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per suspendre l’autonomia catalana després del referèndum de l’1-O.

Res de lliçons

“A aquest partit, lliçons de constitucionalisme, cap”, ha dit el president, que a les llistes a les europees, encapçalades pel ministre d’Exteriors, Josep Borrell, també ha dut a terme una renovació important, ja que ha deixat fora dos exvicesecretaris generals com Elena Valenciano i José Blanco, fins ara amb escó a Estrasburg. Tots dos van recolzar Díaz fa dos anys.