Cayetana Álvarez de Toledo serà la número u del PP per Barcelona

Casado fulmina els crítics en les llistes del PP a les generals

Hernando tancarà la papereta als comicis europeus

undefined31458271 madrid  14 10 15  cayetana alvarez de toledo antes del pleno190315184745

undefined31458271 madrid 14 10 15 cayetana alvarez de toledo antes del pleno190315184745

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gir argumental a la pel·lícula dels populars. El líder del partit, Pablo Casado, ha decidit apostar per la periodista, exdiputada i portaveu de Lliures i Iguals Cayetana Álvarez de Toledo per encapçalar la papereta per Barcelona al Congrés dels Diputats i relegar així l’actual portaveu del grup, Dolors Montserrat. Álvarez de Toledo és la segona periodista que liderarà una llista electoral dels conservadors, ja que Casado també ha fitxat per a Málaga Pablo Montesinos, periodista de 'Libertad Digital’.

Casado busca envoltar-se de fidels i el fet que Montserrat encapçalés la candidatura de María Dolores de Cospedal abans d’afegir-se a la seva banqueta genera poques complicitats. Fonts del PP, apunten que Montserrat podria figurar com a 'número dos’ a la papereta per Barcelona o en la de Madrid, o fins i tot perfilar-se a la papereta europea.  

I és que de les quatre províncies catalanes, només en repeteix un candidat: Jordi Roca, per Tarragona. Els històrics Concepció Veray (Girona) i José Ignacio Llorens (Lleida) obriran pas a Sergio Santamaría i Dante Pérez, respectivament. Aquest últim va ser alcalde de Gimenells i el Pla de la Font pelPSC i es va passar al PP com a fitxatge del llavors dirigent del PPC, Xavier García Albiol, per a les eleccions del 21-D.

Relleus

Els competidors de Casado també han sigut rellevats. Cospedal ja no liderarà la llista per Toledo, ho farà Vicente Tirado. Un altre dels competidors inicials de Casado, José Manuel García-Margallo, tampoc repetirà i anirà al seu lloc l’alacantí César Sánchez. I un fidel a Soraya Sáenz de Santamaría també fulminat: l’excoordinador general Fernando Martínez-Maíllo ha sigut substituït a Zamora per Isabel Blanco. Qui sí que repetirà és la presidenta del Congrés en funcions, Ana Pastor, com a cap de llista per Pontevedra, i el secretari general del grup parlamentari, José Antonio Bermúdez de Castro, per Salamanca.

L’exministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, liderarà la circumscripció de Valladolid i substituirà així l’exsecretari d’Estat Tomás Burgos.

Notícies relacionades

Destaca el fitxatge per Huelva de Juan José Cortés, pare de la nena Mariluz assassinada el 2008 que s’ha significat per la seva defensa de la pena de mort per als pederastes, que ocuparà la primera posició per la província de Huelva. Cortés, que substituirà l’exministra d’Ocupació, Fátima Báñez, manté una estreta relació amb el PP des de fa un any, arribant a ser assessor de Juan Ignacio Zoido a l’alcaldia de Sevilla, un lloc a què va renunciar durant un període de temps per veure’s involucrat en un tiroteig produït el 2011. En aquesta província la candidata serà l’eurodiputada Teresa Jiménez-Becerril en comptes de Zoido. 

D’altra banda, el fins ara portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, anirà a la papereta per a les eleccions europees del 26 de maig en un dels llocs de sortida. Hernando es va presentar en les passades eleccions generals del 2016 com a número u per Almeria, on ara serà candidat Javier Aureliano García.