CARTA OBERTA

Millo conclou la polèmica i anuncia que no contestarà més insults

L'exdelegat del Govern a Catalunya defensa que va dir la veritat en el judici

Assegura que el testimoni del comissari Castellví avala la seva tesi

abertran45134085 millo190313093440

abertran45134085 millo190313093440 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

L’exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo ha volgut concloure la polèmica generada després de la seva declaració, el 5 de març, en el judici pel procés que se segueix al Tribunal Suprem i ha anunciat a través d’un missatge a Twitter que ja no pensa contestar als que l’insulten.

En una carta oberta publicada en el seu blog, Millo remarca que "el respecte i la tolerància són la base de la convivència" i recorda que ell no ha insultat mai ningú.

"Se m’acusa de mentir i manipular, quan el que vaig fer va ser dir la veritat, sota jurament, en resposta a les preguntes que se’m van formular [...]. Tot el que vaig dir és cert, com no podia ser de cap altra manera", assenyala.

"Solució dialogada"

Millo insisteix en els seus esforços per evitar "un desenllaç indesitjat" en el procés i a acusar Carles Puigdemont de no tenir "mai" una "voluntat sincera i lleial de buscar una solució dialogada que no fos la celebració d’un referèndum vinculant d’autodeterminació tant sí com no".

Segons la seva opinió, el testimoni del comissari Manel Castellví va ser "molt revelador" sobre l’actitud dels Mossos per intentar evitar "una possible escalada de violència", un criteri, recalca, que coincideix amb el que ell sempre va mantenir.

"La propaganda independentista s’ha reactivat amb força davant d’aquest judici i recorre de nou a la instrumentalització dels sentiments per intimidar a Catalunya els que discrepen obertament de la seva posició excloent. Però serà la història la que també algun dia jutjarà els que han provocat un greu deteriorament en la societat catalana, fragmentada en dos, menyspreant més de la meitat de catalans que no són partidaris de la separació", afegeix l’exdirigent del PP.

Agraïment

Notícies relacionades

Finalment, Millo agraeix les nombroses mostres de recolzament rebudes aquests dies "des de difetents sectors de la societat i de representants de diferents partits polítics constitucionalistes".

L’exdelegat del Govern ha protagonitzat en els últims dies sonades topades amb el president Quim Torra, el portaveu de JxCat Eduard Pujol i amb el jugador del Barça Gerard Piqué.