El dia després del 8-M

Casado anuncia una llei de maternitat per dissuadir de practicar l'avortament

Sánchez li retreu al líder del PP que interpreti la violència contra les dones com a «domèstica o intrafamiliar»

Rivera enalteix «l'èxit» del 8-M davant el «ridícul i sectarisme» del Govern socialista

rosas47275126 pablo casado dia de la mujer-elche 8-m190309152749

rosas47275126 pablo casado dia de la mujer-elche 8-m190309152749 / Morell

2
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ

Amb el ressò ben recent de les proclames del 8-M als carrers de tot Espanya, en una jornada feminista (per la seva reivindicació d’igualtat) i milionària (per la seva participació a tot el país), aquest dissabte els líders polítics s’han entregat a la ressaca en els seus respectius actes de partit, a diferents ciutats..

Així, el líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dissabte una “llei de recolzament a la maternitat” amb mesures per dissuadir les mares que considerin la possibilitat d’avortar i fomentar l’adopció i l’acollida de nens.

En un acte de partit a Cartagena (Múrcia), Casado ha donat mostres d’haver interpretat el 8-M com una jornada de dones contra el PP i s’ha dirigit a elles per presentar la seva proposta d’“una llei per donar suport a aquelles dones que decideixin ser mares lliurement”, sense entrar en consideracions jurídiques sobre l’avortament. “Sense jutjar ningú, volem posar tots els recursos públics al servei de les dones que volen ser mares”, ha dit Casado.

El líder del PP no pretén entrar en un debat jurídic sobre l’avortament que, segons la seva opinió “va quedar superat fa dècades”; no obstant ha insistit que totes les administracions han de posar en marxa mesures econòmiques, fiscals, de vivenda i de conciliació per augmentar la natalitat. “¿És això una cosa tan polèmica, retrògrada o tabú?”, es va preguntar Casado de forma retòrica, intentant redirigircrítiques recents dins i fora del seu partita propòsit de la seva proposta inicial de derogar l’actual llei de terminis de l’avortament. 

Violència contra les dones

El president del Govern, Pedro Sánchez, per la seva banda, ha defensat el feminisme com a senyal d’identitat del socialisme i ha criticat la triple dreta del PP, Ciutadans i Vox per qualificar la violència contra les dones com a “domèstica o intrafamiliar” com si això només fos “una qüestió entre marit i muller” i no “un problema social” que transcendeix les parets de cada casa.

En un míting a Valladolid, Sánchez ha afirmat que les imatges de les manifestacions feministes d’aquest divendres a multitud de carrers i places “són les de l’Espanya d’avui i de demà”, mentre que “la dels tres a la plaça de Colón és la de l’Espanya d’ahir, a la qual no hem de tornar”.

“Ridícul i sectarisme”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, per la seva banda, ha enaltit “l’èxit i exemple” del 8-M per contraposició al “ridícul i sectarisme” del Govern davant la jornada de reivindicació feminista. “Hem aconseguit molt, però encara queda molt per fer; cal treballar per la igualtat d’homes i dones i no caure en una guerra de sexes absurda”, ha reivindicat Rivera en un acte de campanya a València.

La portaveu d’Units Podem al Congrés dels Diputats, Irene Montero, va assegurar aquest dissabte que “al trio de Colón” que conformen el PP, Ciutadans i Vox “li molesta el feminisme” perquè “és una proposta política” que “posa sobre la taula que és necessari posar potes enlaire el model econòmic”.

Contingut de la llei de maternitat del PP

L’anunci electoral de Casado d’una nova llei de maternitat si guanya les eleccions, s’adreça sobretot a dones embarassades i mares, en especial a les dones menors d’edad o en risc d’exclusió social, segons ha aclarit el mateix PP.

La llei crearà un servei d’atenció immediata a les dones embarassades i un portal d’informació que unifiqui tots els recursos públics existents per a la protecció social

Notícies relacionades

A més, es pretén garantir la confidencialitat i la protecció legal de les mares que entreguin els seus fills en adopció i evitar que pateixin cap perjudici.