formació impulsada pel CGPJ

Els jutges que vulguin accedir a especialitat, obligats a fer un curs de perspectiva de gènere

Més de 340 magistrats han sol·licitat aquesta formació en només dos dies

togasjueces

togasjueces

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Més de 340 jutges, homes i dones, han sol·licitat en només dos dies el curs de formació ‘online’ sobre perspectiva de gènere que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) acaba de posar en marxa, que ofereix un contingut que acredita uns coneixements que són obligatoris per a tots els jutges i magistrats que vulguin accedir a qualsevol especialitat, segons han informat fonts d’aquest òrgan.

Després de la reforma de la llei orgànica del poder judicial i en compliment del Pacte d’Estat contra la Violència Domèstica i de Gènere, tots els jutges i magistrats que vulguin accedir a qualsevol especialitat hauran d’acreditar la formació en perspectiva de gènere.

El curs de formació en perspectiva de gènere, que ha sigut dissenyat per experts de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere amb el recolzament del servei de Formació Contínua del CGPJ, serà ofert també als fiscals que vulguin ingressar en la carrera judicial per la via de l’especialització. Els fiscals, per tant, podran tenir accés als mateixos continguts que els jutges en virtut d’un conveni de col·laboració entre el CGPJ i el Centre d’Estudis Jurídics.

Formació especialitzada

Notícies relacionades

A més de la posada en marxa dels cursos de perspectiva de gènere, el CGPJ ja treballa en l’elaboració dels cursos i proves que hauran de superar els jutges i les jutges que aspirin a ocupar una plaça en un jutjat o secció especialitzat en violència domèstica i de gènere.

Després de la reforma de la LOPJ, la violència domèstica i de gènere és una nova especialitat, en els mateixos termes que ho són les de menors o mercantil. Per això, els jutges que vulguin especialitzar-se hauran d’acreditar el seu coneixement en la matèria. Un grup de treball integrat per experts en la matèria estudia ja el disseny dels continguts i les proves d’aquesta nova especialitat.