Junta d'Andalusia

El Rei rebrà aquest divendres Moreno al Palau de la Zarzuela

És la primera vegada que el dirigent del PP és rebut pel Monarca des que és president

zentauroepp46045247 felipe vi181128142347

zentauroepp46045247 felipe vi181128142347 / Carlos R Alvarez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Rei Felip VI rebrà aquest divendres el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, al Palau de la Zarzuela, segons han indicat fonts populars.

Es tracta de la primera ocasió en què el dirigent popular és rebut pel monarca des que va accedir a la presidència de la Junta el mes de gener passat. És habitual que el Rei rebi els presidents autonòmics quan són anomenats en el càrrec.

La primera vegada que el Rei i Moreno van coincidir després de l’arribada del popular a l’Executiu andalús va ser el passat 25 de gener, quan el Moncarca va acudir a Sevilla per visitar l’Arxiu General d’Índies amb motiu de l’entrega del fons documental de l’Arxiu de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Sevilla i per acudir a l’acte central del II Fòrum Global de Governs Locals.

El president de la Junta tenia previst celebrar aquell dia el seu primer Consell de Govern a Antequera (Màlaga), però el va retardar un dia per acompanyar el Rei en la seva visita.

Reunió de Moreno i Sánchez

Notícies relacionades

Encara està pendent una possible reunió entre Moreno i el president del Govern, Pedro Sánchez, trobada que el cap de l’Executiu andalús li va sol·licitar quan va arribar al càrrec. Si bé el Govern de Sánchez va oferir una data que Moreno tenia ocupada anteriorment i es va assegurar que es buscaria una nova data.

Sobre la possibilitat que aquesta trobada pogués no celebrar-se després que Sánchez convoqués les eleccions generals per al 28 d’abril, el conseller de la Presidència, Interior i Administració Local, Elías Bendodo, va assegurar davant dels mitjans que el Govern andalús no posa cap impediment a celebrar aquesta trobada.