DEBATS ELECTORALS

El PSOE emplaça el PP i Cs a pactar qui va al cara a cara amb Sánchez

"Encara no sabem qui lidera la dreta", assenyalen els socialistes

casado-y-sanchez

casado-y-sanchez

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE continua donant-li voltes a un possible cara a cara en campanya al qual assisteixi Pedro Sánchez. El partit encara no ha pres una decisió. En principi, l’altre participant en aquesta cita hauria de ser Pablo Casado, del PP. Els conservadors van ser els més votats en els passats comicis generals i ara apareixen en segon lloc a gairebé totes les enquestes. Però els socialistes continuen donant llargues.

Notícies relacionades

El portaveu adjunt del comitè electoral del PSOE, Felipe Sicilia, ha fet servir aquest dilluns dos arguments una mica contradictoris entre si per no aclarir l’interrogant. D’una banda, ha dit que són Casado i Albert Rivera, president de Ciutadans, els que han d’arribar a un acord sobre quin d’ells dos s’ha d’enfrontar amb el president del Govern. Per un altre, ha assenyalat que tot depèn dels sondejos, i que quan aquests aclareixin quina força és l’hegemònica a la dreta davant les eleccions del 28 d’abril, s’organitzarà el debat amb Sánchez.  En qualsevol cas, el discurs casa amb l’estratègia del PSOE de no distingir entre les dretes del PP, Ciutadans i Vox, presentant Sánchez com l’únic capaç de fer-los front a les urnes. 

"No sabem si el cara a cara hauria de ser amb el senyor Casado o el senyor Rivera, perquè no sabem qui serà capaç de liderar la dreta. Segons algunes enquestes, Casado ha deixat de ser el líder de la dreta i és Rivera qui guanya punts", ha explicat Sicilia. No obstant, poc després ha donat a entendre que els líders del PP i Ciutadans han d’arribar a un pacte previ sobre aquesta cita amb Sánchez. "Estem esperant que les dretes es posin d’acord per veure qui està disposat a anar a aquest cara a cara amb el president", ha dit el diputat socialista.