tribunals

L'Audiència de Madrid envia a la presó 'La manada de Collado Villalba'

Ricardo A. M., Martín A. F. i Miguel Ángel C. O. han sigut condemnats a penes de 15 anys, els dos primers, i a 14 el tercer

Dos d'ells, el guàrdia civil i el militar, aniran a un presidi castrense

togasjueces

togasjueces

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència Provincial de Madrid ha ordenat aquest dilluns l’ingrés a la presó dels tres joves integrants de la coneguda com ‘La manada de Collado Villalba’ després d’haver sigut condemnats per l’agressió sexual a una noia el 2015 en aquesta localitat madrilenya.

La fiscalia ha sol·licitat avui en una vista a porta tancada la mesura cautelar de presó provisional a l’espera de la fermesa de la sentència per a Ricardo A. M., Miguel Ángel C. O. –que és militar– i Martín A. F. –guàrdia civil– "atesa la gravetat de les penes imposades" i per "evitar el risc de fuga".

Durant la vista, els acusats han al·legat "arrelament familiar" per evitar sense èxit entrar a la presó, on els tres seran conduïts ja des d’aquest dilluns. En concret, dos d’ells seran enviats a la presó militar.

Segons l’advocat defensor d’un dels integrants de ‘La manada de Villalba’, la decisió de les magistrades ha estat motivada per "la importància de les penes" i per "la pressió" social. En aquest cas, segons el parer de la fiscalia, es presentaven tots els requisits previstos en la Llei d’Enjudiciament Criminal en matèria de presó preventiva, això és, l’existència d’un delicte castigat amb pena superior a dos anys, motius per creure l’encausat responsable del delicte i la necessitat d’evitar que pugui sostreure’s a l’acció de la justícia.

Les tres condemnes

El tribunal va condemnar a 15 anys de presó dos d’ells i a 14 el tercer per agressió sexual continuada a la jove en un pis, en una sentència en què les magistrades van establir que van cometre el delicte aprofitant-se del que la jurisprudència ha denominat "intimidació ambiental".

La Sala aclareix que "partint que les relacions sexuals enjudiciades van ser dutes a terme pels processats sense el lliure consentiment de la víctima, que es va negar de forma reiterada davant de la insistència dels acusats, es va presentar intimidació".

Notícies relacionades

"Ella es va veure acorralada davant de la presència dels tres individus, en un lloc tancat, una habitació amb bany, i va actuar davant del temor que pogués passar-li alguna cosa i amb la creença que no sortiria indemne d’allà sense haver satisfet els desitjos sexuals dels processats", indica la resolució.

Segons la sentència, els tres condemnats estaran sotmesos a una mesura de llibertat vigilada per espai de set anys, que començaran a complir una vegada hagin cancel·lat la pena privativa de llibertat. Així mateix, se’ls prohibeix comunicar-se per qualsevol mitjà amb la víctima, així com aproximar-se al seu domicili o lloc de treball, per un temps de vint-i-cinc anys. A més han sigut condemnats a indemnitzar cadascú a la víctima amb 30.000 euros per reparar en la mesura possible els greus danys morals i les conseqüències psicològiques.