Iceta, sobre el pacte amb Rajoy que Mas va rebutjar: "La dreta sempre ha sigut molt hipòcrita"

El líder del PSC diu desconèixer tal acord però dona credibilitat a la versió de Duran Lleida

Mas declina replicar el seu antic rival i exlíder de l'extinta Unió Democràtica

zentauroepp46096632 pla mig del l der del psc  miquel iceta  a un acte del psc a181211094036

zentauroepp46096632 pla mig del l der del psc miquel iceta a un acte del psc a181211094036 / Marc Bleda

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha declinat –de moment– opinar sobre les afirmacions de l’exlíder de Unió, Josep Antoni Duran Lleida, qui en una entrevista publicada per XL Setmanal, el dominical d’EL PERIÓDICO, afirma que Mas, principal rival de Duran en la carrera per la successió de Jordi Pujol, va rebutjar un acord polític amb el llavors president del Govern, Mariano Rajoy, que pogués ser posteriorment objecte d’una votació per part dels catalans si CiU li donava recolzament i defensava. Segons Duran, Mes va rebutjar aquesta opció perquè no podia garantir que tal pacte tingués l’aval de l’independentisme.

Qui sí que va opinar al respecte d’aquestes afirmacions de Duran va ser el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. "La dreta sempre ha sigut molt hipòcrita", ha afirmat amb referència a l’eventual pacte descrit per l’exlíder democristià, que va deixar Unió amb un deute de 19 milions d’euros.

En declaracions als mitjans en la seva visita als actes pel Dia d’Andalusia a Terrassa, organitzats per la Federació d’Entitats Andaluses a Catalunya, Iceta ha declarat que desconeix els detalls d’aquest pacte, malgrat això, va afirmar que no tenia dubtes "que el que diu Duran és cert".

"L’important és que no hi ha cap altra solució que no passi pel diàleg dins la llei i això és Pedro Sánchez", va afegir el dirigent del PSC, que va defensar que l’últim pacte ha sigut el de la dreta i l’independentisme per tombar el Govern del president Pedro Sánchez, en les seves paraules.

En l’entrevista, Duran relata: "Abans de la consulta del 9-N hi va haver converses entre Arriola i Rigol i, en un moment donat, Rajoy i jo vam parlar d’una possible proposta política que es pogués sotmetre a votació. I Rajoy, amb tot el sentit del món, va preguntar si aquesta proposta la defensaríem nosaltres després. Li vaig dir que per descomptat i que en parlaria amb Mas. És llavors quan Mas diu que no, pel que poguessin votar els independentistes. Rajoy s’emprenya –i jo li dono la raó– per dues qüestions: una, perquè Mas no va voler recolzar el que poguéssim acordar; i dues, perquè s’assabenta per la premsa de la doble pregunta que s’anava a sotmetre a votació el 9 de novembre. És en aquell moment quan Rajoy diu '¡ja n’hi ha prou!'".

Notícies relacionades

Ciutadans, contra la "martingala"

Ciutadans tampoc va desaprofitar l’ocasió per llançar les seves proclames. El portaveu del partit al Parlament, Carlos Carroza, va demanar que "acabin les martingales dels vells partits" i va afirmar que Ciutadans no arribarà a acords amb els independentistes. Carrizosa, en el mateix acte on va acudir Iceta, va acusar el president del Govern, Pedro Sánchez, de "pagar-se una campanya gratuïta" i aprofitar-se de les institucions.