CONSELL DE MINISTRES

El Govern aprova el decret del lloguer

La norma limita la pujada anual del lloguer a l'increment de l'IPC i amplia a cinc anys els contractes

zentauroepp47178541 calvo190301130605

zentauroepp47178541 calvo190301130605

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Pedro Sánchez ha aprovat, en l’últim Consell de Ministres abans de la dissolució de les Corts, el reial decret de mesures urgents en matèria de vivenda i lloguer, en el qual es dona un termini de vuit mesos per elaborar un sistema d’índex de preus, segons ha anunciat la vicepresidenta de l’Executiu central, Carmen Calvo.

L’Executiu limita d’aquesta manera la pujada anual dels lloguers a l’increment de l’IPC durant la vigència del contracte, però no posa, com demanava Podem, un límit als preus, i amplia la pròrroga obligatòria de tres a cinc anys.

Altres de les mesures aprovades pel consell han sigut el decret amb mesures d’igualtat laboral entre homes i dones, a només set dies del Dia Internacional de la Dona, que se celebra divendres vinent, 8 de març. Aquestes mesures busquen trencar amb la bretxa o la discriminació salarial i obligarà les empreses de més de 50 treballadors a publicar les taules salarials.

Així mateix, aquest decret busca equiparar els permisos de paternitat i maternitat, de 5 a 8 setmanes el 2019, fins a 12 setmanes el 2020 i fins a les 16 el 2021, per “assolir la mitjana de permisos que tenen els països de la UE que han fet la seva feina en matèria de corresponsabilitat”.

Notícies relacionades

El Govern també ha aprovat un reial decret sobre les mesures en cas que hi hagi un ‘brexit’ sense acord per garantir la seguretat dels espanyols al Regne Unit i dels britànics en territori espanyol.

Feina per fer

En l’inici de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Calvo ha aprofitat per realitzar un resum dels mesos d’Executiu socialista i ha admès que no han pogut realitzar tot el promès al no poder tirar endavant els Pressupostos. “Molts dels nostres horitzons de treball quedaran sense realitzar”, ha destacat.