Sí al col·lectiu LGTBI al Congrés després del no de Vox al Senat

El senador d'ultradreta no va recolzar la declaració i va impedir la lectura del text a la Cambra alta

Els diputats reconeixen que no han aconseguit implementar "instruments eficaços" contra el robatori de nadons

GRAF6039. MADRID, 12/02/2019.- Vista del hemiciclo del Congreso durante la intervención del presidente del PP, Pablo Casado, este martes en el debate de totalidad de los presupuestos. EFE/ Juan Carlos Hidalgo

GRAF6039. MADRID, 12/02/2019.- Vista del hemiciclo del Congreso durante la intervención del presidente del PP, Pablo Casado, este martes en el debate de totalidad de los presupuestos. EFE/ Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El 19 de febrer passat es va celebrar el Dia contra la LGTBIfòbia en l’esport. En aquesta mateixa data de l’any 1990 Justin Fashanu es va convertir en el primer futbolista professional a declarar-se públicament homosexual. Per commemorar aquest fet, el PSOE va impulsar alSenat una declaració institucional. No obstant, el text no va poder ser llegit a la Cambra alta davant la negativa de l’únic senador de VoxVoxFrancisco José Alcaraz. No obstant, el Congrés ha decidit per unanimitat llegir en l’últim ple de la legislatura un text en recolzament al col·lectiu LGBT. 

"L’esport continua sent un espai que en moltes ocasions es resisteix a l’acceptació i la promoció de la diversitat per orientació sexual o identitat de gènere", exposa el document ratificat per la totalitat de les forces polítiques presents a la Cambra baixa, on el partit d’ultradreta no té representació.  En el text, llegit per la diputada del PP Alicia Sánchez Camacho, els diputats reclamen que s’entengui l’esport "com un espai amable que ofereixi a les persones LGTBI recursos per a una pràctica inclusiva, segura i lliure de discriminació". 

Aquest postulat sembla no agradar als de Santiago Abascal. Fonts de la direcció de Vox van explicar la setmana passada que el veto es deu que el document dona suport a "garantir la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d’acord al seu sexe sentit". Una iniciativa que en el partit consideren que "posa en perill la dona per la diferència de força física" entre els dos sexes.

"Desaparició forçosa de menors"

Notícies relacionades

Els portaveus de totes les formacions polítiques del Congrés també han arribat al consens per llegir, en nom de la Cambra baixa, una declaració contra els "nadons robats" i la "desaparició forçosa de menors". La iniciativa, impulsada per Units Podem, posa el focus en "la separació de milers de menors de les seves famílies, per donar-los en adopció, o perquè els inscrivissin com a fills biològics" en diferents etapes. 

Com a remei a aquestes situacions, el Congrés assenyala que el camí que s’ha de seguir passa per "donar una resposta legal a les víctimes", "aclarir els fets denunciats" i oferir "tot el recolzament necessari per pal·liar l’angoixa". No obstant, el conjunt de partits reconeix no haver aconseguit implementar mesures legislatives que evitin situacions similars en el futur i paliïn els danys ja causats: "Lamentem no haver pogut aconseguir l’aprovació de la llei en aquesta legislatura".

Temes:

Congrés LGTBI