DECLARACIÓ SENSE PROU RECOLZAMENTS

Vox s'estrena al Senat donant l'esquena al col·lectiu LGTBI

Alcaraz impedeix que es pugui llegir una declaració institucional de recolzament davant de l'homofòbia en l'esport

El PSOE, autor del text, alerta el PP i Cs sobre "unir els seus destins a aquesta ultradreta que promou l'odi"

zentauroepp45731994 graf423 bilbao 03 11 2018 el presidente de vox santiago190131135152 / Miguel Tona

zentauroepp45731994 graf423  bilbao  03 11 2018   el presidente de vox  santiago190131135152
zentauroepp46779224 pla mitj  de jos  francisco alcaraz  facilitada per vox   ho190131123211

/

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El19 de febrerse celebra el Dia contra laLGTBIfòbiaen l’Esport. Aquella mateixa jornada es recorda que, el 1990,JustinFashanues va convertir en el primer futbolista professional a declarar-se públicament homosexual. Per enfortir el recolzament al col·lectiu en aquesta àrea, el PSOE ha promogut una declaració institucional al Senat que no ha pogut tirar endavant perquè el representant de VoxFrancisco José Alcaraz, no ha volgut firmar-la.

El parlamentari de la força ultra va prendre possessió del seu escó aquest dimarts, després de ser designat pel Parlamentd’Andalusia, on Vox va aconseguir 12 seients. Alcaraz, que forma part del Grup Mixt, en el qual també s’enquadren Ciutadans Bildu, no ha volgut recolzar el text i ha impedit que pugui aprovar-se, ja que es necessita una unanimitat que sí que hi havia a la resta de la Cambra. "El PP i Ciutadans han de reflexionar sobre les conseqüències d’unir els seus destins a aquesta ultradreta que promou l’odi i la intolerància”, ha avisat Juan Luis Soto Burillo (PSOE).

Notícies relacionades

Fonts de la direcció de Vox han explicat que el veto es deu al fet que el document assenyala que el Senat dona suport a “garantir la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d’acord amb el seu sexe sentit”. El partit considera que una iniciativa així "posa en perill la dona per la diferència de força física" entre els dos sexes.

No participa en les votacions

Es dona la circumstància que Alcaraz, a més, no ha participat en cap de les votacions realitzades a la Cambra alta aquest dimarts i dimecres, on calia posicionar-se en temes tan dispars com el rebuig dels possibles indults alsindependentistes, la reforma del Codi Penal per augmentar la pena alsautomobilistes que fugen després d’un atropellament i mesures per afrontar la crisi dels cítrics. La raó, assenyalen en la direcció, és que "no té equip encara" per analitzar les iniciatives i prendre una decisió. 

Temes:

Senat Vox LGTBI