JUDICI AL PROCÉS

La CUP recapta 25.000 euros per sufragar les multes de Baños i Reguant

Els exdiputats anticapitalistes reiteren la seva negativa a respondre a les preguntes de Vox

La CUP recapta 25.000 euros per sufragar les multes de Baños i Reguant
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Redactora

Especialista en informació del Parlament de Catalunya, seguint l'actualitat de Cs, PP, Vox i CUP

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha recaptat en menys de 24 hores uns 25.000 euros d’aportacions per sufragar la multa als exdiputats Antonio Baños i Eulàlia Reguant per la seva negativa a respondre a les preguntes de Vox en el judici al procés quan tots dos havien sigut citats expressament per aquesta acusació particular.

El president del tribunal de la vista al Suprem, Manuel Marchena, va decidir donar-los cinc dies perquè "reflexionin" i rectifiquin, a més d’una multa de 2.500 euros a cadascun. Però en el cas que no ho facin, va avisar que s’obrirà una investigació contra ells per desobediència greu. 

Notícies relacionades

L’article 420 de la llei d’enjudiciament criminal estableix que "el que es resisteixi a declarar el que sàpiga sobre els fets sobre els quals és preguntat" pot ser sancionat amb una multa de "200 a 5.000 euros" i que, "si persisteix en la seva resistència" pot ser "perseguit pel delicte de desobediència greu a l’autoritat", tipificat a l’article 556 del Codi Penal, que fixa una pena de presó "de tres mesos a un any, o una multa de sis a divuit mesos".

La CUP afirma que Reguant no ha rebut cap comunicació oficial de la multa, tot i que ja va assegurar a través de Twitter que la seva intenció és respondre com a testimoni a les preguntes de la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i les defenses dels acusats, però no a Vox, perquè això suposaria "legitimar l’extrema dreta, a la qual cal combatre". Baños també ha reiterat la seva negativa i ha sentenciat que està disposat a assumir-ne les conseqüències.