Manifestants independentistes diuen «feixistes» a republicans espanyols a Cotlliure | Vídeo

Els membres de l'Associació Antonio Machado retien un homenatge al poeta previ a l'arribada de Pedro Sánchez

independentistas-colliure

independentistas-colliure

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Manifestants partidaris de la independència de Catalunya han dit “feixistes” a republicans espanyols que aquest diumenge es dirigien al cementiri de Cotlliure (França) per retre un homenatge a Antonio Machado previ a l’arribada del president del Govern, Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

Prop de 200 persones que corejaven lemes independentistes catalans i a favor dels “presos polítics” s’han manifestat als carrers veïns al cementiri que ha visitat el cap de l’Executiu espanyol per fer una ofrena a la tomba del poeta. Alguns manifestants també han proferit crits de “feixistes” al pas dels membres de l’Associació Antonio Machado.

Sánchez ha iniciat aquest matí, amb la seva visita a la tomba del president republicà Manuel Azaña Montalban, la jornada d’homenatge a l’exili espanyol a França. Després d’aquesta primera parada, s’ha traslladatCotlliure, al sud-est francès, i després a Argelers per visitar les platges en què es van instal·lar els camps d’internament pels quals van passar uns 100.000 refugiats espanyols de la guerra civil.