Casado marca distàncies: "El vot útil només el materialitza el PP"

El líder del PP demana als seus que "no es relaxin" i avisa que si no capitalitzen el vot de la dreta res garanteix que puguin sumar per arribar a la Moncloa

pablo-casado

pablo-casado

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El líder del PP, Pablo Casado, ha deixat clar aquest dissabte a Granada que el principal temor que afronta la seva formació de cara al pròxim cicle electoral és que la divisió del vot a la dreta debiliti les opcions per arribar a la Moncloa, i per això ha reivindicat el recolzament a la seva formació com l’únic “vot útil”. “Si torna a poder sumar, Pedro Sánchez sumarà amb els mateixos, i si nosaltres no som capaços de capitalitzar els nostres vots en el màxim d’escons, serà més difícil arribar a una majoria alternativa”, ha assegurat en un míting a Granada. Per això ha provat de marcar distàncies amb Ciutadans, retraient que la líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, “viatja on són els que han trencat Espanya”, i lamentant la falta de lideratge dels que “malgrat guanyar les eleccions, no han pres cap mesura per intentar governar” en aquesta regió.

En un acte a Granada, on ha presentat la candidatura del partit a l’alcaldia, Casado ha elogiat la gestió del seu company de files a Andalusia durant, amb prou feines, un mes al capdavant de la Junta. Juan Manuel Moreno Bonilla, ha dit, ha demostrat que quan governen “ho fem bé” davant el “sectarisme” d’uns, en al·lusió a Vox, i la “inexperiència d’altres”.

"Que no es relaxin ni s’equivoquin"

“El PP és l’única força que no falla i garanteix la unitat d’Espanya”, ha insistit, i ha demanat als militants i els votants que “no es relaxin pensant que hi ha tres opcions ni s’equivoquin pensant que la sort està tirada”. Casado s’ha referit després a les acusacions de l’oposició quan parlen “les tres dretes”, perquè “aquí ho és el PP, i davant, el front popular”.Es dona per fet que pactarem”, va dir, “però no, sortim a guanyar i a arribar a acords amb qui puguem per beneficiar tots els ciutadans”.

En aquest punt, el líder dels conservadors ha remarcat que el que està en joc en les pròximes eleccions generals del 28 d’abril és una “Espanya en blanc i negre amb debats que enfronten els espanyols o una Espanya inclusiva en què caben tots i ens podem entendre amb tots”. I ha confrontat el seu projecte de país amb el del PSOE, avalat per “els independentistes, els comunistes de Podem i els batasunes”, amb el recolzament dels quals va mirar de “perpetuar-se” al Govern i intentarà fer-ho de nou “si guanya les eleccions”. “¿Jugarem a la ruleta russa o apartem les enquestes d’un dia i apostem pel futur?”, s’ha preguntat.

Notícies relacionades

Casado ha arremès llavors contra Pedro Sánchez i el PSOE al·ludint a les informacions que apunten que el cap de l’Executiu va estar disposat a permetre que un mediador del conflicte de l’Ulster a Irlanda del Nord intervingués en el conflicte sobiranista català. També li ha retret que hagi sigut el “president absent” en la crisi de la frontera de Veneçuela. “Li deu tant als comunistes de Podem que va tardar 12 dies a reconèixer el president legítim de Veneçuela, Juan Guaidó,” va apuntar, “i mai criticarà el que està fent un sàtrapa”. Mentre el líder socialista centra els seus objectius en els dictadors morts, en al·lusió a l’exhumació de Francisco Franco, va dir, el PP combat els dictadors vius i totes les dictadures, siguin d’esquerres o dretes”.

Sense menció a la violència masclista

A més, el líder dels populars ha defensat el seu partit com la formació amb una aposta més clara per les polítiques socials, i ha arribat a assegurar que el PP ha sigut el partit que “més diners ha destinat a la lluita contra la violència de gènere”. No obstant, no ha fet menció a la polèmica generada aquesta setmana per la petició de Vox de conèixer les dades personals de tots els empleats en les unitats de valoració de les víctimes contra la violència de gènere, una proposta que l’oposició qualifica de "purga" i persecució atesa la intenció de la formació d’ultradreta de combatre les lleis contra la violència masclista i la "ideologia de gènere". De la mateixa manera, el president de la Junta, Juan Manuel Moreno, tampoc ha fet cap al·lusió a l’assumpte ni ha esmentat expressament la lluita contra la violència de gènere, i s’ha limitat a criticar l’“estratègia” i els “cants a la por” amb què el PSOE mira de presentar el nou executiu andalús com “uns ogres en un relat que ningú creu”. “Farem reformes de molt calat, posarem l’Administració al servei de la creació d’ocupació, però malgrat això, vull que tothom sàpiga que en matèria de protegir el més vulnerable no farem ni un pas enrere –ha assegurat–; aquest Govern sap protegir a qui ho passa malament”.