si així ho decideix Ferraz

El socialisme gallec, disposat a rebre Calviño com a candidata per a la Corunya

La direcció federal és a qui correspon l'aprovació de les candidatures per a les Corts generals

zentauroepp44989739 madrid  11 09 18  nadia calvi o  ministra de economia  duran180911103624

zentauroepp44989739 madrid 11 09 18 nadia calvi o ministra de economia duran180911103624 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general del PSdeG, Gonzalo Caballero, ha assegurat que "recolzarà" la ministra d’Economia, Nadia Calviño, com a cap de llista del Partit Socialista per a la Corunya per a les eleccions generals sí ho decideix la direcció federal de la formació i ella mateixa.

"Té tot el meu recolzament per ser ministra d’Economia, és una magnífica ministra amb qui la connexió amb el PSdeG va ser formidable i, sens dubte, ha de continuar sent la millor ministra d’Economia després d’abril", ha manifestat aquest dijous al ser preguntat sobre la possibilitat que Calviño, d’origen gallec, encapçali la candidatura del PSOE per aquesta província.

En aquesta línia, el secretari general del PSdeG ha remarcat que si ella mateixa i la direcció federal –a qui correspon l’aprovació de les candidatures per a les Corts generals– "tenen el criteri que la seva presència al Congrés és positiva", el PSdeG "recolzarà amb plenitud aquesta decisió".

Notícies relacionades

El cap de files dels socialistes gallecs ha destacat que "el perfil professional" i el "crèdit" de Nadia Calviño "transcendeix" el Partit Socialista per la seva "tasca de gestora en l’àmbit europeu". Per això, ha assenyalat que recolzarà tant la possibilitat que sigui candidata per a la Corunya, així com que pugui ser designada per a "altres responsabilitats de component electoral".

Igualment, en una compareixença davant els mitjans en què ha explicat que "encara estan obertes totes les possibilitats" per a la configuració de les llistes, ha tornat a assenyalar que el PSdeG complirà la norma que cada militant "només pot tenir un càrrec de representació institucional d’elecció directa". "Això és el que estableixen els estatuts del PSdeG i és el que aplicarem amb total garantia que qui està en una cambra o un ajuntament no pot estar alhora en cap altra cambra o ajuntament", ha indicat.