Enviada pels EUA

González Pons viatja a Colòmbia per recolzar l'entrega d'ajuda humanitària a Veneçuela

La delegació està formada pels mateixos parlamentaris als quals se'ls va impedir l'entrada al país

esteban-gonzlez-pons-parlamentario-europeo

esteban-gonzlez-pons-parlamentario-europeo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicepresident primer del Grup PPE i portaveu de la delegació espanyola del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, viatjarà aquest dijous a Colòmbia per recolzar l’entrega d’ajuda humanitària a Veneçuela que tindrà lloc dissabte a la ciutat fronterera de Cúcuta.

González Pons encapçalarà una delegació d’eurodiputats que partirà aquest dijous des de Brussel·les per assistir a l’acte d’entregad’ajuda humanitària a Veneçuela enviada pels Estats Units i que ja s’acumula a la fronterera ciutat colombiana de Cúcuta, segons han informat fonts populars.

El "president encarregat", Juan Guaidó, desafiant el mandatari veneçolà, Nicolás Maduro, ha garantit que l’ajuda entrarà al país el 23 de febrer. "Jo surto demà. Seré allà, president", ha escrit González Pons en el seu compte de Twitter responent a un missatge de Guaidó en el qual anuncia que mobilitzaran totes les casernes de Veneçuela "a exigir l’ingrés de l’ajuda humanitàriaexigir l’ingrés".

La delegació que viatjarà a la frontera colombiana estarà formada pels mateixos parlamentaris a qui dilluns se’ls va impedir l’entrada a Veneçuela, on havien sigut convidats per l’Assemblea Nacional veneçolana i on tenien previst reunir-se amb l’opositor Juan Guaidó.

Notícies relacionades

Així, acompanyaran González Pons els eurodiputats del PPE Esther de Lange i Paulo Rangel, vicepresidents del Grup PPE; José Ignacio Salafranca, vicecoordinador de la comissió d’afers exteriors i membre de l’Assemblea Europarlamentària Llatinoamericana; Gabriel Mato, vicepresident de la delegació Amèrica Central; i Juan Salafranca, secretari general adjunt del Grup Parlamentari del PPE.

La invitació va ser realitzada pel president de la Comissió Permanent de Política Exterior, Sobirania i Integració de l’Assemblea Nacional de la República Bolivariana de Veneçuela, Francisco Sucre, en nom de Guaidó, autoproclamat "president encarregat" del país.