PARTIT POPULAR

La diputada del PP Celia Villalobos deixa la política

"Vaig perdre un congrés i algú havia de ser la figura dels que han perdut. I soc jo", afirma

Corria el risc de no repetir en les llistes del Congrés per la seva defensa de Santamaría en la successió a Rajoy

zentauroepp47032694 celia villalobos190220112156

zentauroepp47032694 celia villalobos190220112156

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exministra de Sanitat Celia Villalobos ha anunciat aquest dimecres que es retira de la política activa: "M’hauria agradat acabar la meva carrera amb un acord en el Pacte de Toledo". La diputada del PP abandonarà el seu escó al Congrés, on és la presidenta de la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords Pacte de Toledo, els treballs del qual s’han encallat al no arribar a un acord. Villalobos, també vocal de la Comissió de Pressupostos i de la Comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social, tanca, així, una llarga trajectòria com a parlamentària.

En el seu comiat, l’aforada també ha enviat un missatge a Pablo Casado. "Vaig perdre un congrés i algú havia de ser la figura dels que han perdut. I soc jo. No m’importa", ha dit. La política malaguenya estava en risc de caure de les pròximes llistes al Congrés dels Diputats per a les eleccions generals al 28-A, ja que va ser una fidel defensora de Soraya Sáenz de Santamaría en la carrera per succeir Mariano Rajoy. L’agost de l’any passat, la diputada malaguenya va ser apartada de la Diputació Permanent del Congrés, de la qual formava part des de 1989, dins dels canvis que el PP va realitzar en aquest òrgan després de l’elecció del nou president al juliol, tal com recorda EFE.

Picabaralles amb Génova 13

En aquesta intervenció, Villalobos ha afirmat que ha viscut anys "molt feliços" al Congrés i ha posat de relleu que ha sigut portaveu del PP en àrees socials que "són difícils" per al seu partit, apuntant que ha discrepat en diverses ocasions amb la seva direcció. 

"He tingut moltes diferències amb el meu partit en qüestions com ara l’avortament, el matrimoni gai i temes socials, però m’he mantingut. Als presidents successius potser no els agradava moltes coses de les feia, però em mantenien", ha recalcat. 

El fracàs del Pacte

Notícies relacionades

La decisió de Villalobos es produeix només un dia després que la Comissió de seguiment del Pacte de Toledo tancarà aquesta Legislatura sense un consens entorn de les recomanacions que haurien de guiar una reforma del sistema de pensions, malgrat que estaven preacordades des de final d’any a falta d’alguns serrells. L’avanç electoral va ser la causa esgrimida pel PP i Units Podem per no recolzar el tancament de les recomanacions del Pacte, una ruptura que ha sigut qualificada de partidista per la resta de grups i que malbarata una feina de gairebé dos anys i mig. 

Precisament, Villalobos ha assegurat aquest dimecres que "no pot convocar" una reunió "si no hi ha un document amb més del 90% d’acord del conjunt dels grups polítics". Mentrestant, el PSOE, Compromís, el PDECat i el PNB van firmar una petició conjunta perquè sotmeti a votació l’esborrany.