Pensions

El Pacte de Toledo es dona una última oportunitat

La comissió es reuneix de manera extraordinària aquest dimecres després de finalitzar l'última sessió de la legislatura sense aconseguir tancar un acord

zentauroepp42258401 barcelona  22 02 2018 manifestacion pensiones  concentracion180222123841

zentauroepp42258401 barcelona 22 02 2018 manifestacion pensiones concentracion180222123841 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els partits que formen el Pacte de Toledo s’han demanat una última oportunitat per poder aconseguir el consens que no van aconseguir tancar dimarts passat, quan estava previst que hi hagués l’última reunió de la comissió en la present legislatura. Així ho han confirmat fonts de les forces polítiques presents en primera instància i ja figura en l’ordre del dia publicat a la pàgina web del Congrés dels Diputats. En aquesta reunió els partits integrants intentaran tancar un paquet de recomanacions per a l’Executiu en matèria de pensions, que ha sigut molt a prop de l’acord, però que dimarts va acabar encallant.

Alguns dels punts que la comissió del Pacte de Toledo ha anat llimant durant la present i gairebé finalitzada legislatura ha sigut la recomanació que les pensions es revaloritzin cada any segons l’IPC real. També posar fi a la política de préstecs de l’Estat i delimitar progressivament així el dèficit de la Seguretat Social, instant l’Executiu que busqui noves formes per donar sostenibilitat al sistema públic de pensions.