'CAS ERIAL'

Zaplana: "Mai he fet res il·legal ni tinc comptes o béns fora d'Espanya"

L'expresident valencià assegura que està desitjant declarar per poder demostrar la seva innocència

zaplana-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Com haurà de fer cada dilluns des que va ser posat en llibertat provisional després de nou mesos de presó preventiva, l’expresident de la Generalitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana ha acudit aquest matí a firmar al jutjat i ha aprofitat per reiterar que no va cometre cap il·legalitat i ha negat que tingui béns o comptes a l’estranger, com argumenta la jutge d’instrucció de 'cas Erial’ que els vincula a comissions en la seva etapa al capdavant del Govern autonòmic.

"En el moment de l’excarceració vaig emetre un comunicat que és clar i que en síntesi diu dues coses, que reitero fins a la sacietat, i que mai, mai, vaig participar en una adjudicació il·legal i que mai vaig participar en un acte contrari a la legalitat en el temps que vaig ser president", ha explicat als mitjans.

De fet, l’exministre del Partit Popular ha assegurat que una de les adjudicacions sobre les quals es basa el cas, que estudia les del Pla Eòlic i les ITV, es va realitzar quan ell no era president.

Entramat

La setmana passada es va aixecar parcialment el secret de sumari del cas i va sortir a la llum l’entramat que, segons la Guàrdia Civil, hauria servit a Zaplana per ocultar els diners rebuts pels nebots de l’exconseller Juan Cotino com a pagament per adjudicacions irregulars i també algunes converses gravades que podrien donar a entendre que ha tingut accés a diners a Andorra o fora d’Espanya.

"Ratifico fins a la sacietat que no tinc cap compte ni cap bé fora d’Espanya, és impossible i ho reitero després d’haver llegit l’aixecament parcial del secret de sumari", ha assenyalat Zaplana, que no ha volgut fer més declaracions fins que l’aixecament no sigui total.

Notícies relacionades

"El punt nou és que estic desitjant poder declarar i aclarir tot el que sigui necessari per defensar la meva innocència, cosa que faré quan s’aixequi el secret", ha assegurat. 

Quan va ser alliberat, Zaplana feia més d’un mes que era a l’Hospital de la Fe a l’haver empitjorat del delicat estat de salut que té des que va patir una leucèmia el 2015, tot i que tres dies després que es decretés la llibertat provisional va rebre l’alta i va marxar a casa seva.