ACTE A MOLLÓ

Torra afirma que dilluns anirà a Brussel·les malgrat el veto de l'Eurocambra

Assegura que ell i Puigdemont faran la conferència i denunciaran la «causa repressiva» contra la independència de Catalunya

video 3459238 / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que dilluns serà a Brussel·les tot i que el Parlament Europeu ha prohibit la conferència que ell i Carles Puigdemont volien fer a l’Eurocambra. “Mentre pugui sortir per tot el món –i també ho faré dilluns a Brussel·les, tot i que no ens deixin entrar al Parlament Europeu, però ho farem a Brussel·les–, anirem a denunciar on sigui aquesta causa repressiva”, ha dit Torra durant un discurs a Molló (Girona). D’aquesta manera, Torra ha confirmat que ell i Puigdemont seran a Brussel·les dilluns i que faran la conferència, tot i que no ha concretat on.

Aquest divendres Torra i Puigdemont van enviar una carta al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, en què l’insten a “rectificar la seva censura” després de prohibir-los fer la conferència ‘Catalunya i el judici sobre el referèndum: un repte per a la UE’. També li pregunten per què s’impedeix l’acte al·legant raons de seguretat: “Ens agradaria saber per quins motius ha decidit que l’acte programat, organitzat pels eurodiputats Ralph Packet i Ivo Vajgl, ha sigut considerat un problema de seguretat”.

“Seguirem el mandat”

Notícies relacionades

Torra ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al matí, durant la commemoració del 80è aniversari del final de la guerra civil a Molló, zona de pas de l’exili cap a França a l’acabar la contesa. En el seu discurs, ha defensat fer front a “aquesta causa repressiva contra una idea, una idea tan legítima, tan pacífica, tan democràtica com qualsevol altra”, amb referència a la independència de Catalunya.

Per això, ha defensat que complirà un mandat electoral dels catalans: “El mandat és fer república, i nosaltres seguirem per aquest camí amb totes les conseqüències, fins al final”. “Us vull agrair el vostre recolzament de tots aquests mesos i us vull demanar el vostre coratge, la vostra valentia i el vostre compromís per als mesos que vindran”, ha afegit.