DECLARACIÓ

El ferit en un ull l'1-O al·lega que va llançar una tanca per obstaculitzar el pas a la Policia

Roger Español afirma que quan va rebre l'impacte no hi havia cap motiu per disparar pilotes de goma

roger-espaol / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’activista que l’1-O va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma ha reconegut aquest divendres al jutge que va llançar una tanca contra la Policia Nacional, però ha al·legat que no volia lesionar ningú, sinó obstaculitzar el seu pas perquè no carreguessin en més punts de votació.

Acompanyat a la seva arribada al jutjat pel president de la Generalitat, Quim Torra, Roger Español ha comparegut com a imputat i com a perjudicat davant del titular del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que el va citar perquè se’l veu en una gravació al costat de l’Escola Ramon Llull de Barcelona llançant una tanca de seguretat contra els agents de la Policia que van intervenir per impedir el referèndum.

En la seva declaració com a investigat, en la qual únicament ha respost a les preguntes de la seva advocada, Español ha assegurat, segons ha detallat després a la premsa, que "en cap moment" va voler lesionar ningú quan va llançar la tanca, ja que la seva intenció va ser únicament "intentar obstaculitzar" el pas de les furgonetes perquè cada minut que passaven allà retingudes "era un minut menys que podien estar en una altra escola" carregant contra els votants de l’1-O.

"L’‘¡A por ellos!’ al cap"

Notícies relacionades

Español també ha explicat que quan va ser ferit no hi havia cap motiu per disparar pilotes de goma i que la Policia ho va fer "amb l’‘¡A por ellos!’ ficat al cap".

Ha recordat que l’ús d’aquest tipus de projectils policials està prohibit a Catalunya des del 2014 i ha afirmat que l’impacte li ha ocasionat "lesions bastant greus".