CAMÍ DE LES URNES

Els comuns acusen els independentistes de l'avançament electoral

Albiach retreu a ERC i el PDECat l'"error històric" de no aprovar els Pressupostos

Martín lamenta "la falta de determinació per afrontar el diàleg" de Sánchez

jregue46231878 albiach bertran190124174951

jregue46231878 albiach bertran190124174951

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Consumada la convocatòria de comicis per al 28 d’abril, els comuns acusen els independentistes de l’avançament electoral. Jéssica Albiach ha retret a ERC i el PDECat l’"error històric" de no aprovar els Pressupostos.

"S’han posat en perill aliances amb l’Espanya democràtica", ha denunciat la líder de Catalunya en Comú Podem al Parlament, que ha denunciat que els independentistes han "fet saltar pels aires tots els ponts".

Notícies relacionades

Albiach ha comparegut al Parlament amb Lucía Martín i Joan Mena, portaveu d’En Comú Podem i de Catalunya en Comú, respectivament. Martín ha acusat Sánchez de "falta de determinació per afrontar el diàleg" i d’"haver cedit a les pressions dels barons i de l’Espanya segrestada per Vox". Tots dos han sentenciat que la confluència, l’opció més votada a Catalunya en les dues últimes generals, sortirà a guanyar el 28-A. Sense Xavier DomènechXavier Domènech, que va capitanejar el doblet del 2015 i 2016, l’espai obrirà unes primàries per elegir un nou cap de llista. "Diàleg i referèndum" seran les banderes electorals de la confluència, com ha assenyalat Mena.

Albiach ha aprofitat també la seva compareixença per descartar tornar a reunir-se amb el Govern de la Generalitat per negociar els comptes catalans, que semblen condemnats de nou a la pròrroga.