Torra, increpat a l'arribar al Suprem

El president de la Generalitat seguirà a la sala l'inici del judici del procés

972063ad-19a4-4b37-b2b2-78e1e9e3a743-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat al Tribunal Suprem per seguir des del Saló de Plens el judici pel procés.

[Segueixi aquí en directe la informació del judici del procés] 

Torra ha arribat poc abans de les 9 del matí als voltants del tribunal, on s’ha trobat amb el president del Parlament, Roger Torrent; polítics de partits sobiranistes; dirigents de les entitats independentistes ANC i Òmnium Cultural, i familiars dels presos.

Tots han posat darrere una pancarta en què es llegia ‘Decidir no és delicte’.

Un grup de persones que esperaven a les portes del Tribunal Suprem han irromput amb crits de "colpista", quan el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha arribat a les portes de l’Alt Tribunal.

El polític català ha arribat al Suprem en un comboi de tres cotxes i ha sigut al baixar de l’automòbil quan una part del públic que feia cua per entrar a l’edifici han començat a dir-li "colpista".

Posteriorment, el president de la Generalitat s’ha traslladat amb cotxe fins a la porta del Suprem, i ha entrat a l’edifici, on ha sigut saludat pel president del Tribunal i del CGPJ, Carlos Lesmes.

En la salutació, que ha tingut lloc al despatx oficial del president del TS, també hi han sigut presents el vicepresident del tribunal, Ángel Juanes; el conseller de Territori la Generalitat, Damià Calvet, i el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell.

Notícies relacionades

Torra seguirà avui la primera sessió del judici al procés des del Saló de Plens del Tribunal Suprem, en què té seient reservat com a president d’una comunitat autònoma.

El tribunal ha reservat per avui tres llocs per al Govern, dos per a representants del Parlament català i dos més per al basc.