Anar al contingut

Torra, increpat a l'arribar al Suprem

El president de la Generalitat seguirà a la sala l'inici del judici del procés

El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat al Tribunal Suprem per seguir des del Saló de Plens el judici pel procés.

[Segueixi aquí en directe la informació del judici del procés] 

Torra ha arribat poc abans de les 9 del matí als voltants del tribunal, on s’ha trobat amb el president del Parlament, Roger Torrent; polítics de partits sobiranistes; dirigents de les entitats independentistes ANC i Òmnium Cultural, i familiars dels presos.

Tots han posat darrere una pancarta en què es llegia ‘Decidir no és delicte’.

Un grup de persones que esperaven a les portes del Tribunal Suprem han irromput amb crits de "colpista", quan el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha arribat a les portes de l’Alt Tribunal.

El polític català ha arribat al Suprem en un comboi de tres cotxes i ha sigut al baixar de l’automòbil quan una part del públic que feia cua per entrar a l’edifici han començat a dir-li "colpista".

Posteriorment, el president de la Generalitat s’ha traslladat amb cotxe fins a la porta del Suprem, i ha entrat a l’edifici, on ha sigut saludat pel president del Tribunal i del CGPJ, Carlos Lesmes.

En la salutació, que ha tingut lloc al despatx oficial del president del TS, també hi han sigut presents el vicepresident del tribunal, Ángel Juanes; el conseller de Territori la Generalitat, Damià Calvet, i el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell.

Torra seguirà avui la primera sessió del judici al procés des del Saló de Plens del Tribunal Suprem, en què té seient reservat com a president d’una comunitat autònoma.

El tribunal ha reservat per avui tres llocs per al Govern, dos per a representants del Parlament català i dos més per al basc.